ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Citigroup: «Βλέπει» για την Ελλάδα ύφεση μέχρι το 2015!

Citigroup: «Βλέπει» για την Ελλάδα ύφεση μέχρι το 2015!

Η Citi σε νέα έκθεση της για την Ελλάδα με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου 2011, εκτιμά ότι η Ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε «βαθιά και παρατεταμένη ύφεση» έως το 2015.

Παράλληλα κάνει λόγο για νέα υποβάθμιση σε «Selective Default» και αυξημένες πιθανότητες εξόδου από το ευρώ «βλέπει» για την Ελλάδα .

Η Citi σχολιάζει ότι διατηρείται έντονη η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα. Σημειώνει πως η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση πάντως σταθεροποίησε κάπως τα πράγματα και αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το Φεβρουάριο και να προωθήσει έως τότε, με διακομματική συναίνεση, τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει την επόμενη δόση του δανείου από την Τρόικα.

Επιπλέον, εκφράζει την εκτίμηση ότι τα νέα μέτρα λιτότητας (συμπεριλαμβανομένου του PSI με haircut 50%) θα αποδειχθούν ανεπαρκή για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας της Ελλάδας.

«Πιστεύουμε ότι οι προτεινόμενες δομικές μεταρρυθμίσεις είναι απίθανο να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Citi.

«Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα υποφέρει από βαθιά και παρατεταμένη ύφεση το 2012 και το 2013 και ότι θα παραμείνει σε ύφεση έως το 2015», προσθέτουν.