ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας τη Δευτέρα

Συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας τη Δευτέρα

Με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο θα συναντηθεί τη Δευτέρα η τρόικα, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters.

Οι ελεγκτές, που έρχονται στην Αθήνα αύριο, θα ξεκινήσουν συζητήσεις με την ελληνική πλευρά για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, όπως αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, ενώ θα εξετάσουν και τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους στις τράπεζες.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Reuters, η τρόικα «θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών την Δευτέρα, ξεκινώντας τις συνομιλίες για το νέο πρόγραμμα που είναι η προτεραιότητα».

Οι επιθεωρητές θα παραμείνουν στην Αθήνα για μία εβδομάδα, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους θα συναντήσουν κι άλλους υπουργούς.

Πάντως, αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν σε αυτήν την επίσκεψη. Μόλις ολοκληρώσει τον γύρο των συνομιλιών, η τρόικα θα διακόψει για τις γιορτές και θα επιστρέψει τον Ιανουάριο, οπότε και θα συνεχίσει τις συζητήσεις.

«Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες ομολογιούχους την Δευτέρα και πιθανώς την Τρίτη, στο πλαίσιο του σχεδίου προκειμένου να προσπαθήσουμε να οριστικοποιήσουμε τους όρους της ανταλλαγής χρέους» δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος με γνώση των διαδικασιών στο Reuters.

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα στις 4 το μεσημέρι.