ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

GIVE&FUND: Συγκεντρώστε χρήματα με τη νέα πλατφόρμα crowdfunding

GIVE&FUND: Συγκεντρώστε χρήματα με τη νέα πλατφόρμα crowdfunding

To GIVE&FUND, μια νέα, ελληνική πλατφόρμα crowdfunding, πουαπευθύνεται σε όλους όσοι έχουν μια νέα επιχειρηματική ιδέα, έναν προσωπικό στόχο ή μια κοινωνική δράση για την εκπλήρωση της οποίας χρειάζονται χρηματοδότηση,ανακοίνωσε τη λειτουργία της.

Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο ιδρυτής της εταιρείας, κ. Γιάννης Χατζήμπεης, η εταιρεία θέλει να στηρίξει τους νέους επιχειρηματίες και τις νέες επιχειρηματικές ιδέες, ώστε να μπορούν να αντλήσουν χρηματοδότηση, μέσα σε ένα ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον.

Κατ' αρχάς, η GIVE&FUND δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο, στόχος, όμως είναι, όπως μας είπε ο κ. Χατζήμπεης να προσελκύσει projects και από το εξωτερικό.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζήμπεης, στο εξωτερικό το crowdfunding είναι μία ολόκληρη βιομηχανία, με ορισμένες πλατφόρμες να αγγίζουν τζίρους της τάξεως των 400 εκατ. δολαρίων! Ενδεικτικό της δυναμικής που υπάρχει είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο ο τζίρος διπλασιάζεται.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, όπως μας είπε ο κ. Χατζήμπεης, πρόκειται ουσιαστικά για μία «παρθένα» αγορά με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Η πλατφόρμα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, αξιοποιώντας τη δυναμική της τεχνολογίας και των κοινωνικών δικτύων, ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες και ΜΚΟ μπορούν να προσελκύσουν υποστηρικτές από κύκλους προσωπικών επαφών, επαφών κοινών γνωστών τους αλλά και αγνώστων που θα ευαισθητοποιηθούν και θα θελήσουν να υποστηρίξουν την ιδέα ή το project που παρουσιάζεται στην πλατφόρμα.

Το GIVE&FUND παρέχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης σε projects διαφόρων κατηγοριών:

• Life projects: Σημαντικές στιγμές της ζωή μας ή καθημερινές προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε, όπως σχετικές, μεταξύ άλλων, με εκπαίδευση, παιδιά, οικογένεια, ταξίδια, αθλητισμό.

• Startups : Νέες επιχειρηματικές ιδέες, δημιουργικοί άνθρωποι, νέα προϊόντα και εφαρμογές.

• MKO & φιλανθρωπικές ενέργειες: Δράσεις που αφορούν σε ΜΚΟ ή οργανώσεις πολιτών, δράσεις σε μια πόλη ή μια γειτονιά.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δημιουργήσει το δικό του project σήμερα.

Αφού καταχωρίσει τα στοιχεία του μέσω της λειτουργίας «Εγγραφή», ώστε να γίνει δωρεάν μέλος του GIVE&FUND, μπορεί να δημιουργήσει και να ανεβάσει μια σύντομη παρουσίαση του project που επιθυμεί να χρηματοδοτήσει.

Το μόνο που απαιτείται (εκτός από μια εμπνευσμένη παρουσίαση της ιδέας!) είναι ένας λογαριασμός στο PayPal, η δημιουργία του οποίου διαρκεί λίγα λεπτά.

Η πλατφόρμα παρέχεται τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, προκειμένου να απευθύνεται σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται, ελαχιστοποιώντας δυνητικά εμπόδια επικοινωνίας.