ΚΟΣΜΟΣ

Διαβουλεύσεις CIA-Μοσάντ για το Ιράν

Διαβουλεύσεις CIA-Μοσάντ για το Ιράν

Διαβουλεύσεις για το Ιράν πραγματοποιούν η Μοσάντ και η CIA, με τον επικεφαλής της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας να βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα από την Κυριακή.

Οι επικεφαλής των δύο υπηρεσιών συζητούν για τις υφιστάμενες πιθανότητας να εξαπολυθεί μια ισραηλινή μονομερής επίθεση, με στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αναφέρουν σήμερα οι ισραηλινές εφημερίδες.

Από την πλευρά του, το μεγαλύτερο ισραηλινό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο απέδωσε τη δημοσιοποίηση της επίσκεψης στην Ουάσινγκτον του επικεφαλής της Μοσάντ, Ταμίρ Πάρντο, στο ότι, «κατά λάθος;» η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Κρατική Ασφάλεια, η Νταϊάν Φαϊνστάιν (των Δημοκρατικών), έκανε τη σχετική «διαρροή» σε μία δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής αυτής που καλυπτόταν τηλεοπτικά.

Ήδη έγινε η πρώτη συνάντηση του Πάρντο με τον επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, προσθέτουν οι ισραηλινές εφημερίδες.

Πάντως, ο Ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες «δεν απέκλεισε καμία επιλογή, στην περίπτωση που το Ιράν θα αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής». «Το καθεστώς των Αγιατολάχ είναι το πλέον διεφθαρμένο στον πλανήτη, από την ηθική σκοπιά», υπογράμμισε.