ΔΙΕΘΝΗ

23 / 02 / 2012 05:09

«Συγχαρητήρια» του ΟΗΕ στους πολίτες της Υεμένης

Για τον «συνολικά ειρηνικό τρόπο» με τον οποίο προσήλθαν για να ψηφίσουν ώστε να αναδειχθεί η νέα κυβέρνηση στη χώρα, Τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεχάρησαν τους πολίτες της Υεμένης.

«Συγχαρητήρια» του ΟΗΕ στους πολίτες της Υεμένης

 

Τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι ενθαρρύνουν «όλους όσοι μετέχουν στην πολιτική διαδικασία» στην Υεμένη να συνεργαστούν προκειμένου, με σθεναρή διεθνή υποστήριξη, να εφαρμοστούν οι συμφωνημένοι μηχανισμοί για την επίτευξη ενότητας και ασφάλειας στη χώρα.

Το κυβερνών κόμμα του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και η αντιπολίτευση είχαν υπογράψει το 2011 μια συμφωνία που κατήρτισαν οι μοναρχίες του Κόλπου και υποστήριξε ο ΟΗΕ, η οποία προέβλεπε την εκχώρηση της εξουσίας από τον Σάλεχ στον αντιπρόεδρό του Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι με αντάλλαγμα να του δοθεί αμνηστία για όσα κατηγορείται ότι διέπραξε στην διάρκεια της εξουσίας του, που κράτησε επί 33 χρόνια, έπειτα από τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του.

Ο Χάντι ήταν ο μόνος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης, τα αποτελέσματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή.

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr.

blog comments powered by Disqus

open

Close

Newsbomb.gr c 2010 - 2012 - All Rights Reserved | Επικοινωνία | Σχετικά με Εμάς | Όροι Χρήσης | Sitemap
Developed by DPG DIGITAL MEDIA