ΚΟΣΜΟΣ

Δημοφιλέστερη στην Ευρώπη η Μέρκελ!

Δημοφιλέστερη στην Ευρώπη η Μέρκελ!

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι η ηγέτης που εκτιμούν περισσότερο οι ευρωπαίοι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά για το Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος μεταξύ των ηγετών των πέντε κύριων ευρωπαϊκών χωρών είναι ο λιγότερο δημοφιλής.

Συγκεκριμένα, εξίσου αναγνωρίσιμοι σ' αυτές τις πέντε χώρες είναι και οι δύο ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομικών στην ευρωζώνη(93% για το Σαρκοζί, 92% για την Μέρκελ),ωστόσο ο γάλλος πρόεδρος δεν συγκεντρώνει παρά 33% θετικές γνώμες και 58% αρνητικές, ενώ η γερμανίδα πολιτικός έχει 50% θετικές γνώμες και 41% αρνητικές.

Εξίσου θετικές και αρνητικές γνώμες, 44%, συγκεντρώνει ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είναι γνωστός στο 88% των ερωτηθέντων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι είναι γνωστός στο 74% των ερωτηθέντων και 36% έχουν καλή γνώμη γι' αυτόν, ενώ άλλοι τόσοι κακή.

Τέλος, ο λιγότερο γνωστός απ' αυτούς τους πέντε ευρωπαίους ηγέτες (63%) είναι ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος συγκεντρώνει 27% θετικές απόψεις και 34% αρνητικές.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων BVA για τη γαλλική εφημερίδα 20minutes στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία από τις 20 ως τις 29 Φεβρουαρίου μέσω του Ίντερνετ σε δείγμα 4.217 προσώπων ηλικίας 15 ετών και άνω.