ΚΟΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη η έρευνα για τους «ροζ» Αμερικανούς πράκτορες

Σε εξέλιξη η έρευνα για τους «ροζ» Αμερικανούς πράκτορες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για το «ροζ» σκάνδαλο με πρωταγωνιστές μυστικούς πράκτορες της ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, τη στιγμή ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει «κρετίνους» τους πράκτορες που είχαν καλέσει τις πόρνες, στην Κολομβία.

Ήδη δύο πράκτορες παραιτήθηκαν από το επίλεκτο αυτό σώμα της αστυνομίας, ενώ έχει αρχίσει η διαδικασία για την αποπομπή τρίτου πράκτορα, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

«Δύο ακόμη υπάλληλοι απαλλάχθηκαν κάθε υποψίας σοβαρού λάθους αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν διοικητικά μέτρα», ανακοίνωσε ο υπαρχηγός της Μυστικής Υπηρεσίας, Πολ Μορισέι.

Η Μυστική Υπηρεσία απέσυρε τα διαπιστευτήρια ασφαλείας από έναν ακόμη άνδρα, ένα στάδιο πριν από την ενδεχόμενη αποπομπή, προσέθεσε.

Δώδεκα πράκτορες εμπλέκονται στην υπόθεση και διενεργείται έρευνα σε βάρος τους.

Ωστόσο ο Μορισέι υπογράμμισε ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα διστάσει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, αν νέες πληροφορίες έρθουν στο φως.

Το Πεντάγωνο επίσης διενεργεί έρευνα σε βάρος 12 μελών του στρατού, μεταξύ τους ένα πρόσωπο της Υπηρεσίας Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε: «Αυτοί οι άνθρωποι της Μυστικής Υπηρεσίας κάνουν πράγματι απίστευτη δουλειά. Με προστατεύουν, προστατεύουν τις κόρες μου», εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τον επαγγελματισμό του επίλεκτου αστυνομικού σώματος. Ήταν η πρώτη φορά σε διάστημα εννέα ημερών που ο Ομπάμα μιλούσε για το θέμα αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Τι κοινό έχει η Σάρα Πέιλιν με την Κολομβιανή ιερόδουλη

Η ιερόδουλη που διέσυρε τους πράκτορες του Ομπάμα