ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Μακελειό στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν

Ρωσία: Μακελειό στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν

Καμικάζι αυτοκτονίας σκόρπισε τον θάνατο σε τουλάχιστον 15 άτομα και τραυμάτισε πάνω από 20.

Το θάνατο τουλάχιστον δεκαπέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων των είκοσι προκάλεσαν οι δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (τοπική ώρα) κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά, σύμφωνα με πληροφορίες του ρώσου υπουργού Εσωτερικών.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 22.30 (τοπική ώρα), όταν ένα όχημα που οδηγούσε καμικάζι αυτοκτονίας, όπως ενημέρωσε πηγή της αστυνομίας το πρακτορείο Ρια - Νοβόστι. Πυρκαγιά περικύκλωσε το αστυνομικό τμήμα και καθώς πυροσβέστες και αρμόδιοι εργαζόμενοι του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης, μία δεύτερη σημειώθηκε στην περιοχή.

Εκτός των θυμάτων, οι εκρήξεις προκάλεσαν και υλικές ζημιές, μεταξύ των οποίων και την μερική ή ολική καταστροφή τουλάχιστον είκοσι οχημάτων.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.

Η μικρή Δημοκρατία του Νταγκεστάν, όπου ζει πανσπερμία εθνοτήτων με ιδιαιτέρως ασταθή πολιτική κατάσταση, είναι η περιοχή του Βόρειου Καυκάσου που επηρεάζεται έντονα από σειρά τρομοκρατικών ενεργειών και επιχειρήσεων ατάκτων εναντίων κρατικών αξιωματούχων, ενώ διαφαίνεται προσπάθεια μεταφοράς του πολέμου της Τσετσενίας.