ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρ: Κάηκαν ζωντανά 13 παιδιά σε παιδότοπο εμπορικού κέντρου

Κατάρ: Κάηκαν ζωντανά 13 παιδιά  σε παιδότοπο εμπορικού κέντρου

Τραγικές στιγμές στη Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ αφού 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εμπορικό κέντρο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 13 παιδιά τα οποία βρίσκονταν σε παιδότοπο, όταν οι φλόγες τα περικύκλωσαν και πέθαναν από ασφυξία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, τα τέσσερα παιδιά ήταν από την Ισπανία. Ένα ακόμη ήταν γαλλικής υπηκοότητας, ενώ τρίδυμα αδελφάκια τριών ετών ήταν από τη Νέα Ζηλανδία. Ο υπουργός εσωτερικών της χώρας, τόνισε πως οι δυνάμεις Ασφαλείας του Κατάρ, εντόπισαν γρήγορα τα 20 λεπτά του και επικεντρώθηκαν στον απεγκλωβισμό τους. Μάλιστα, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κατέβουν από τη στέγη, αφού η σκάλα που οδηγούσε στον παιδικό σταθμό είχε καταρρεύσει από τις φλόγες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το προσωπικό δεν ήταν προετοιμασμένο για τέτοιου είδους έκτακτες καταστάσεις. «Αρχικά άκουσα κάποιο συναγερμό για πυρκαγιά, που έμοιαζε μάλλον με κουδούνι πόρτας, για να είμαστε ειλικρινείς. Έπειτα από ένα τέταρτο της ώρας, ρώτησαν το προσωπικό του χώρου παιγνιδιών όπου βρισκόμουν με τα παιδιά μου εάν έπρεπε να ανησυχήσουμε για κάτι. Απάντησαν 'όχι, περιμένετε, μάλλον πρόκειται για ενεργοποίηση του συναγερμού κατά λάθος... Δέκα λεπτά αργότερα, κάποιος άλλος, ένας επισκέπτης, διέσχισε τον χώρο φωνάζοντας πρέπει να βγείτε το μισό κέντρο βρίσκεται τις φλόγες», τόνισε ένας νεοζηλανδός δημοσιογράφος που βρισκόταν εκεί την ώρα της πυρκαγιάς.

Το Villaggio Mall καταλαμβάνει έκταση 125.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει καταστήματα, εστιατόρια και σινεμά και διαρρέεται από κανάλια όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα με γόνδολα.