ΚΟΣΜΟΣ

Ρομπέρτο Ματαλόνε: Συνελήφθη ένα από τα αφεντικά της Μαφίας!

Ρομπέρτο Ματαλόνε: Συνελήφθη ένα από τα αφεντικά της Μαφίας!

Ο καταζητούμενος Ρομπέρτο Ματαλόνε φυγοδικούσε επί δύο χρόνια, όμως μία εκδρομή του στη θάλασσα χθες αποδείχθηκε ολέθριο λάθος.

Κατηγορούμενος ότι ανήκει στον στενό ηγετικό κύκλο της συμμορίας των Πέσε, μία από τις στυγνότερες οικογένειες της Καλαβρέζικης Μάφιας, ο Ματαλόνε έχει νυμφευθεί την αδελφή του αρχηγού Φραντσέσκο Πέσε, ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι να κρύβεται σε υπόγειο καταφύγιο.

Ωστόσο, ο Ματαλόνε αποδείχθηκε πως ήταν λιγότερο καχύποπτος και προσεκτικός από τον γαμπρό του. Οι εικόνες από τα στοιχεία των παρακολουθήσεων, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, τον εμφανίζουν να κατευθύνεται προς την παραλία με κοντό παντελόνι, μία πετσέτα ριγμένη στον ώμο και καπέλο τζόκεϊ.

Η αστυνομία τον συνέλαβε τη στιγμή που άνοιγε την ομπρέλα του στην παραλία του Γιόπολο, στη «μύτη» της Ιταλίας, μαζί με την οικογένειά του. Η σύλληψη αυτή είναι το τελευταίο χτύπημα της αστυνομίας στα πλαίσια της επιχείρησης για την εξάρθρωση της καλαβρέζικης Ν'ντράγκετα, η οποία σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές ελέγχει το 80% της εμπορίας ναρκωτικών στην Ευρώπη, μία επιχείρηση με ετήσιο τζίρο 27 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Κοριέρε ντελα Σέρα, το βιβλίο που είχε ως ανάγνωσμα για τις ώρες που περνούσε στην παραλία ο Ματαλόνε ήταν τρόπον τινά προφητικό – επρόκειτο για το βιβλίο με τίτλο «Κυνηγοί της Μάφια» και αναφερόταν στους τρόπους με τους οποίους η αστυνομία εντοπίζει τους μαφιόζους.