ΚΟΣΜΟΣ

Ύδρα: Το γύρο του κόσμου έκαναν τα πρωτοφανή επεισόδια

Ύδρα: Το γύρο του κόσμου έκαναν τα πρωτοφανή επεισόδια

Εκτενή αναφορά στα πρωτοφανή επεισόδια στην Ύδρα έκαναν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, όπως η ιστορική Washington Post και το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Spiegel αναπαράγοντας τα ρεπορτάζ του newsbomb.gr

Ειδικότερα, ως κλασικό παράδειγμα του πνεύματος φοροδιαφυγής που επικρατεί στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τα πρωτοφανή επεισόδια που συνέβησαν στην Ύδρα το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα.

«Ένα κράτος το οποίο ολισθαίνει στη λιτότητα και ένας λαός που ακόμα και τώρα δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους του» αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση και συνεχίζει « η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και επεισόδια έλαβαν χώρα στο νησί ολόκληρη την νύχτα»

Λιγότερο επιθετικό είναι το ρεπορτάζ της Washington Post, που βασισμένο στα ρεπορτάζ του newsbomb.gr μεταφέρει τα θλιβερά γεγονότα της Ύδρας, τα οποία αποτελούν ξανά αφορμή για δυσμενή σχόλια εκτός των συνόρων.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία του ρεπορτάζ αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχόλιο. Στον επίλογο του κειμένου, ο συντάκτης αναφέρει ότι λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων η Ελλάδα προσπαθεί να πατάξει την φοροδιαφυγή μέσω των αλλεπάλληλων ελέγχων της οικονομικής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοσέλιδο στο Spiegel τα επεισόδια στην Ύδρα

Τα επεισόδια της Ύδρας και οι «ουρές» τους