ΚΟΣΜΟΣ

9χρονη νίκησε 2 φορές στη μάχη με τον καρκίνο

9χρονη νίκησε 2 φορές στη μάχη με τον καρκίνο

Είναι μόλις 9 ετών και έχει δώσει δύο δύσκολες μάχες για τη ζωή της. Η Emily Clark από τη Βρετανία νίκησε δύο φορές τον καρκίνο εδώ και πέντε χρόνια και μπορεί πλέον να χαμογελά.

Όλα άρχισαν όταν ήταν δύο ετών... Τότε οι γιατροί εντόπισαν έναν όγκο, μία σπάνια μορφή καρκίνου, μέσα στο νεφρό της. Το όργανο αφαιρέθηκε κι εκείνη έκανε τέσσερις μήνες χημειοθεραπεία. Δέκα μήνες αργότερα όμως, ο καρκίνος είχε ξαναεμφανιστεί....

«Η διάγνωση έγινε μία ημέρα μετά τη γέννηση της αδελφής της, της Lily. Όταν μας είπαν η ασθένεια επέστρεψε όλος ο κόσμος μας κατέρρευσε», θυμάται συγκινημένη η μητέρα της.

«Για μένα ήταν φρικτό, πολλές φορές ευχήθηκα να μπορούσαμε να αλλάζαμε θέσεις... Έκανε χημειοθεραπεία για δέκα μήνες, οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι πως θα σκότωναν όλα τα καρκινικά κύτταρα και υπήρχαν πολλές παρενέργειες. Έπαθε βλεννογονίτιδα, με αποτέλεσμα ο λαιμός της και το στόμα της να ξεραθούν τόσο που δεν μπορούσε να μιλήσει. Έχασε τα νύχτα των χεριών και των ποδιών της αλλά και τα μαλλιά της, αυτό ήταν πολύ δύσκολο για ένα μικρό κοριτσάκι. Της φορούσαμε ροζ μπαντάνες αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι την περνούσαν για αγόρι κι αυτό τη στεναχωρούσε».

Δυστυχώς όμως η ταλαιπωρία της δεν τελείωσε εδώ καθώς μετά τη θεραπεία η Emily έπαθε νεφρική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα για 18 μήνες να κάνει αιμοκάθαρση.

Η Claire ετοιμαζόταν να δωρίσει στην κόρη της ένα δικό της νεφρό όταν προς μεγάλη έκπληξη των γιατρών το νεφρό άρχισε να αναρρώνει... μόνο του.

Μετά από αυτή τη δύσκολη μάχη, το κοριτσάκι είναι καλά και οι γονείς της, η Claire και ο Stuart από το Newcastle, σχεδιάζουν να διοργανώσουν ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουν το τέλος μιας πολύ επώδυνης και τραυματικής περιόδου στα 10α γενέθλιά της τον Σεπτέμβριο.