ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Lufthansa

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Lufthansa

Επεκτείνεται η διάρκεια και ο αριθμός των προορισμών που θα επηρεάσει η απεργιακή κινητοποίηση του ιπτάμενου προσωπικού της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Την Παρασκευή, το συνδικάτο Ufo των εργαζομένων πραγματοποίησε οκτάωρη στάση εργασίας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας και το τρίτο μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Η στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε ύστερα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρείας και το συνδικάτο για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, προκάλεσε προβλήματα στο επιβατικό κοινό και ματαιώσεις εκατοντάδες πτήσεων σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία κόστισε στην Lufthansa πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Το Ufo, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από τους μισούς από τους 19.000 ιπταμένους της Lufthansa, θα αποφασίσει σήμερα για την διάρκεια και τους προορισμούς που θα αφορά η νέα του κινητοποίηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έξι ώρες πριν από την έναρξη της στάσης εργασίας.