ΚΟΣΜΟΣ

Ταλιμπάν έκαναν επίθεση στο στρατόπεδο του Πρίγκιπα Χάρι

Ταλιμπάν έκαναν επίθεση στο στρατόπεδο του Πρίγκιπα Χάρι

Τη στρατιωτική βάση στο νότιο Αφγανιστάν, όπου σταθμεύει και ο πρίγκιπας της Μεγάλης Βρετανίας Χάρι, έπληξαν οι Ταλιμπάν κατά τα διάρκεια ένοπλης φονικής επίθεσης με δύο αμερικανούς στρατιώτες νεκρούς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, κατά τη στιγμή της επίθεσης ο πρίγκιπας Χάρι ήταν στη βάση, αλλά δεν κινδύνευσε η ζωή του καθώς ήταν 2 χιλιόμετρα μακρυά από το σημείο της επίθεσης.

Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ, όπου βρίσκεται η βάση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι 17 σωροί περισυνελέχθησαν μετά τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ταλιμπάν και των Νατοϊκών δυνάμεων , οι οποίες πιθανότατα ανήκουν σε αντάρτες .

«Οι Ταλιμπάν είπαν στο BBC ότι η επίθεση στο στρατόπεδο Bastion, ήταν μια πράξη εκδίκησης για την ταινία που κοροϊδεύει το Ισλάμ και είχε στόχο Αμερικανούς και Βρετανούς στρατιώτες. Ανώτατο όμως στέλεχος των Ταλιμπάν» δήλωσε στο Skynews ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο ίδιος ο πρίγκιπας.

Σε ανακοίνωση τους, οι ισλαμιστές εξτρεμιστές αντάρτες δήλωσαν ότι στην επίθεση με ρουκέτες και όπλα συμμετείχαν δεκάδες μαχητές της οργάνωσης και ανέφεραν ότι η βάση έχει «τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ η επιχείρηση είναι ακόμη σε εξέλιξη».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα , οι Ταλιμπάν απείλησαν να σκοτώσουν ή να απαγάγουν τον πρίγκιπα Χάρυ, λέγοντας ότι έχουν ένα «υψηλής αξίας σχέδιο» για να επιτεθούν στον τρίτο στη σειρά για το βρετανικό θρόνο , με την κωδική ονομασία «Επιχειρήσεις Χάρι».

Το στρατόπεδο Bastion έχει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας και είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο, λόγω της βαριάς κυκλοφορίας ελικοπτέρων και αεροπλάνων.