ΚΟΣΜΟΣ

Ζήτησαν από μαγείρισσα σχολείου να μαγειρεύει χειρότερα!

Ζήτησαν από μαγείρισσα σχολείου να μαγειρεύει χειρότερα!

Και ενώ στην Ελλάδα φτάνουμε στο τραγικό σημείο τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, στη Σουηδία η δημοτική αρχή ενός μικρού χωριού ζήτησε από τη μαγείρισσα του σχολείου να μειώσει την ποιότητα των όσων προσφέρει, καθώς όπως ισχυρίζονται κακομαθαίνει τα παιδιά.

Σύμφωνα με σουηδική τοπική εφημερίδα, η μαγείρισσα Ανίκα Έρικσον πρόσφερε στους μαθητές του σχολείου όπου εργάζεται φρέσκα γεύματα, ζεστό ψωμί από τα χεράκια της και επιλογή μεταξύ 15 διαφορετικών ειδών λαχανικών, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Όταν κάποια στιγμή μαθεύτηκε το «έγκλημά» της, ο δήμος τής έδωσε εντολή να χαμηλώσει κάπως την ποιότητα του φαγητού, καθότι ήταν «άδικο» για τα άλλα σχολικά ιδρύματα που δεν προσφέρουν για τους μαθητές τους φαγητό ανάλογης ποιότητας.

Η απόφαση των δημοτικών αρχών αναστάτωσε τους μαθητές, οι οποίοι μάλιστα οργάνωσαν διαδήλωση, ώστε να επιτραπεί στη μαγείρισσα να μαγειρεύει όπως είχε συνηθίσει. Ωστόσο μετά την απόφαση των τοπικών Αρχών η Έρικσον είναι υποχρεωμένη να μειώσει τις μερίδες και να προσφέρει έτοιμο ψωμί.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΟΚ: Μαθητής έφυγε από το σχολείο γιατί πονούσε από την πείνα