ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Ψαράδες έγιναν κανίβαλοι για να επιβιώσουν

Σοκ: Ψαράδες έγιναν κανίβαλοι για να επιβιώσουν

Δύο Ρώσοι ψαράδες κατηγορούνται ότι σκότωσαν και έφαγαν δύο συντρόφους τους στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν στη ρωσική τάιγκα.

Οι αρχές της Ρωσίας έχουν διατάξει έρευνα για ανθρωποκτονία, καθώς οι δύο ψαράδες διασώθηκαν όμως οι άλλοι δύο δεν ήταν μαζί τους. Οι διασωθέντες ξεκίνησαν τον Αύγουστο για ψάρεμα με δύο ακόμη συντρόφους τους και λίγες ημέρες μετά εξαφανίσθηκαν.

Βρέθηκαν στο τέλος του Νοεμβρίου κοντά στον ποταμό Σουτάμ, σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την κοντινότερη πόλη, το Νεριούγκρι. Όμως οι δύο σύντροφοί τους δεν βρίσκονταν μαζί τους.

Οι δύο ψαράδες εξήγησαν ότι σε κάποιο σημείο χωρίστηκαν οι δρόμοι τους και ότι οι ίδιοι επέζησαν στην τάιγκα τρώγοντας λειχήνες και βρύα.

Τον ισχυρισμό τους αμφισβητούν οι αρχές, καθώς κοντά στο σημείο που εντοπίστηκαν οι ψαράδες «ανευρέθησαν τμήματα από ανθρώπινο σώμα που έφεραν ίχνη βίαιου θανάτου».

«Διεξάγεται έρευνα για ανθρωποκτονία», ανέφερε πηγή των τοπικών αρχών χωρίς να κάνει λόγο για κανιβαλισμό. Ωστόσο, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν στη συνέχεια την πληροφορία ότι οι δύο ψαράδες έφαγαν τους συντρόφους τους για να κρατηθούν στη ζωή.