ΚΟΣΜΟΣ

Μπενίνι: Χειρότερη η επιστροφή Μπερλουσκόνι από το τέλος του κόσμου

Μπενίνι: Χειρότερη η επιστροφή Μπερλουσκόνι από το τέλος του κόσμου

Τη... βοήθεια του Θεού ζήτησε ο Ρομπέρτο Μπενίνι για να αντιμετωπίσουν οι Ιταλοί την πολιτική ανάκαμψη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως υποψηφίου στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Μπενίνι, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, χλεύασε την πρόθεση του Καβαλιέρε, λέγοντας ότι είναι χειρότερο νέο από το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012, που προβλέπουν οι Μάγια.

«Επιστρέφει. Θεέ μου βοήθησέ μας! Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτό μας έλειπε! Είναι όπως στις ταινίες τρόμου: όταν όλα μοιάζουν ήρεμα εμφανίζεται ο καρχαρίας, η μούμια, ο Γκοτζίλα», είπε ο Μπενίνι σε ένα χιουμοριστικό σκετς.

«Δεν έχει τίποτε να χάσει, τα έχει κάνει όλα - όργια, δικηγόρους, ανήλικες. Κοιτάει να περάσει καλά!», ειρωνεύτηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ, κάνοντας θεαματικές χειρονομίες.

Ο Μπενίνι κάλεσε επίσης, αστειευόμενος, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι να συμμετάσχει στην εκπομπή και να ανακοινώσει έστω και στα ψέματα πως θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, μόνο και μόνο για να κλείσει το δρόμο στον Μπερλουσκόνι.

«Μάριο κάνε μου τη χάρη», φώναξε ο Μπενίνι.

Τέλος, αναφέρθηκε με αρκετή δόση ειρωνείας και στην φιλοδοξία που έχει εκφράσει ο Μπερλουσκόνι να γίνει μια ημέρα πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, λέγοντας πως ο μόνος τρόπος για να δει (ο Μπερλουσκόνι) τις φωτογραφίες του σε δημόσια κτίρια είναι «μέσα σε αστυνομικά τμήματα».

Ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε τον Οκτώβριο για οικονομικές απάτες και αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει κατηγορίες στο δικαστήριο για σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη πόρνη, αλλά και για κατάχρηση εξουσίας.