ΚΟΣΜΟΣ

Διαβιβάζεται σε άλλο δικαστήριο η υπόθεση του ομαδικού βιασμού

Διαβιβάζεται σε άλλο δικαστήριο η υπόθεση του ομαδικού βιασμού

Η υπόθεση των δραστών που κατηγορούνται για τον βιασμό νεαρής φοιτήτριας στο Νέο Δελχί πρόκειται να διαβιβασθεί σήμερα σε άλλο δικαστήριο, το οποίο διαθέτει την δυνατότητα ταχύτερης εκδίκασής της, την ίδια στιγμή που ο νεαρός φίλος της διηγείται τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της εγκληματικής ενέργειας που κατέληξε στον θάνατο του θύματος.

Έξι ύποπτοι ηλικίας 19 έως 35 ετών συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία απήγγειλε σε πέντε εξ αυτών κατηγορίες για απαγωγή, βιασμό και φόνο κατά την πρώτη ακροαματική συνεδρίαση του δικαστηρίου της περιφέρειας Σάκετ, στο Νέο Δελχί, την Πέμπτη.

Ο έκτος ύποπτος θα περιμένει τα αποτελέσματα του οστικού ελέγχου για να διαπιστωθεί εάν είναι όντως 17 ετών, όπως διατείνεται, προτού παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Το δικαστήριο του Σάκετ θα συνεδριάσει σήμερα για να διαβιβάσει την υπόθεση σε άλλη έδρα με δυνατότητα ταχύρρυθμης εκδίκασης.

Την ίδια στιγμή ο φίλος του θύματος, ένας μηχανικός πληροφορικής 28 ετών για πρώτη φορά έκανε δηλώσεις μετά την περιπέτεια που βίωσε και εκμυστηρεύθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο την «ωμότητα» της επίθεσης. «Τι θέλετε να σας πω; Κανείς να μη δει ποτέ την κτηνωδία της οποίας έγινα μάρτυρας. Προσπάθησα να παλαίψω με τους άνδρες αυτούς, αφού τους εκλιπάρησα ξανά και ξανά να την αφήσουν», δήλωσε ο νεαρός από την πόλη Γκοραχπούρ, στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές (βόρεια), όπου διαμένει με τους γονείς του.

Ο ίδιος επεσήμανε πως καθώς επέστρεφαν από τον κινηματογράφο , επιβιβάσθηκαν στο λεωφορείο που μεταφέρει τους φοιτητές στους κοιτώνες τους, στο οποίο όμως είχε επιβιβασθεί μία ομάδα ανδρών που είχαν υπολάβει το σχολικό όχημα ως τη «νυκτερινή γραμμή» συγκοινωνίας. Μόλις επιβιβάσθηκαν, η ομάδα τους επιτέθηκε και αφού βίασαν κατ' επανάληψη τη φίλη του, κακοποιώντας την συνάμα με έναν σκουριασμένο σωλήνα, τους πέταξαν έξω από το λεωφορείο.

Ο νεαρός, σε άλλη του συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο, αποκάλυψε την αδιαφορία της αστυνομίας, αλλά και του κοινωνικού περίγυρου απέναντι στις τραγικές στιγμές που βίωσαν μετά τον βιασμό. Η αστυνομία άσκησε δίωξη σήμερα κατά του τηλεοπτικού δικτύου που μετέδωσε τη συνέντευξη, με το αιτιολογικό πως μέσα από το πρόσωπο και τις δηλώσεις του θα ήταν δυνατό να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος. Ο νομοθέτης στην Ινδία επιτάσσει πως τα θύματα βιασμών θα πρέπει να προστατεύονται από την τήρηση της ανωνυμίας τους.

Στον φακό του τηλεοπτικού δικτύου Zee News ο νεαρός άνδρας διηγήθηκε πως οι δύο τους κείτονταν ημίγυμνοι στον δρόμο, όπου τους πέταξαν μετά τη βάναυση κακοποίησή τους μέσα στο λεωφορείο την αποφράδα νύκτα της 16ης Δεκεμβρίου, όμως οι περαστικοί απλώς τους κοίταζαν με περιέργεια και έσπευδαν να απομακρυνθούν χωρίς να τείνουν χείρα βοηθείας.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πέρασαν δύο ώρες έως ότου μεταφερθούν εν τέλει στο νοσοκομείο. Ο ίδιος επεσήμανε πως η απάθεια που κυριαρχούσε δεν άλλαξε ούτε όταν έφθασε στο σημείο η αστυνομία και αποκαλύπτει πως αντί να τους μεταφέρουν σε μία παρακείμενη κλινική, οι αστυνομικοί τους πήγαν σε δημόσιο νοσοκομείο πολύ πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Η νεαρή Ινδή ξεψύχησε στις 29 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, όπου είχε μεταφερθεί για να υποβληθεί σε μία σειρά δύσκολων επεμβάσεων, μία εκ των οποίων συνίστατο στην αφαίρεση ενός τμήματος του εντέρου. Το ανατριχιαστικό εγκληματικό περιστατικό πυροδότησε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, που με ογκώδεις διαδηλώσεις αξίωσε τη λήψη μέτρων για την προστασία της ασφάλειας των γυναικών και αυστηρότερες ποινές για τους δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών.