ΚΟΣΜΟΣ

Η Τζόντι Φόστερ ανακοίνωσε ότι είναι λεσβία στις Χρυσές Σφαίρες

Η Τζόντι Φόστερ ανακοίνωσε ότι είναι λεσβία στις Χρυσές Σφαίρες

Για πρώτη φορά παραδέχτηκε δημόσια η διάσημη ηθοποιός και σκηνοθέτις Τζόντι Φόστερ, ότι είναι ομοφυλόφιλη, στην τελετή απονομής των βραβείων «Χρυσές Σφαίρες».

Η Τζόντι Φόστερ τιμήθηκε με το βραβείο «Σεσίλ Ντε Μιλ» για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο, η ομιλία της μπορεί να ξάφνιασε αρκετούς και να συγκίνησε άλλους, καθώς ήταν σε ένα προσωπικό, εξομολογητικό τόνο.

Η 50χρονη σταρ ξεκίνησε λέγοντας «Καθώς είμαι τόσο εξομολογητική σήμερα, νιώθω την ξαφνική ανάγκη να πω κάτι που δεν έχω πει ποτέ δημόσια. Θα κάνω μια δήλωση για την οποία νιώθω νευρικότητα (...) Θα το πω δυνατά και καθαρά, όμως θα χρειαστώ την υποστήριξή σας».

Και ενώ όλοι ήταν έτοιμοι να ακούσουν το αναμενόμενο, η Τζόντι Φόστερ είπε «είμαι... μόνη», θέλοντας να αστειευτεί με τη συζήτηση που είχε ξεκινήσει πριν την απονομή και την ενδεχόμενη δημόσια ανακοίνωσή της. Συνέχισε, όμως ουσιαστικά παραδεχόμενη το γεγονός ότι είναι λεσβία: «Ελπίζω να μην απογοήτευσα όσους περίμεναν μια βαρύγδουπη ομιλία. Ήδη έχω αποκαλυφθεί εδώ και αιώνες», προσθέτοντας ότι είχε μιλήσει σε συγγενείς και φίλους.

Η Τζόντι Φόστερ έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από την κοινότητα των ομοφυλοφίλων για το ότι δεν έχει παραδεχθεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη.

«Εάν βρισκόσασταν μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας από παιδί, εάν ήσασταν υποχρεωμένοι να δώσετε αγώνα για μία αληθινή και έντιμη και κανονική ζωή απέναντι σε όλα τα εμπόδια, τότε μπορεί και εσείς να βάζατε την ιδιωτικότητα πάνω απ' όλα», είπε.

Η ηθοποιός ευχαρίστησε στην πρώην σύντροφό της Σίντνεϊ Μπέρναρντ, με την οποίο πέρασε 20 χρόνια και έχουν μαζί δύο γιους και κατέβηκε από τη σκηνή κρατώντας ψηλά το βραβείο της.

Δείτε το βίντεο: