ΚΟΣΜΟΣ

Το αστείο του δικαστή για τα προσθετικά μέλη του Πιστόριους

Το αστείο του δικαστή για τα προσθετικά μέλη του Πιστόριους

Η απόφαση για την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους με εγγύηση αναμένεται στις σήμερα 14:00, καθώς η κατηγορούσα αρχή και η υπεράσπιση ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους.


Ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ δήλωσε κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ότι ο φόνος για τον οποίο κατηγορείται ο Νοτιοαφρικανός χρυσός Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους θα του κοστίσει μια «σχεδόν σίγουρη» βαριά κάθειρξη.

Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του εγκλήματός του. «Δεν είδα πουθενά (...) δεν άκουσα εκ μέρους του ένα, 'Παραδέχομαι πως προκάλεσα παρανόμως ένα θάνατο'», είπε ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ εκτιμώντας πως τα δάκρυα του Πιστόριους στο δικαστήριο δείχνουν περισσότερο ότι λυπάται για τον εαυτό του παρά ότι έχει τύψεις.

Σχετικά με το αίτημα του διάσημου αθλητή να αποφυλακιστεί με εγγύηση, ο Γκέρι Νελ ήταν ιδιαίτερα σαρκαστικός. «Αυτό που διαβάζουμε είναι το εξής: 'Δώστε μου το διαβατήριό μου. Αφήστε με να βγω, να συνεχίσω την καριέρα μου.' Είναι 'συνεχίζουμε τις δουλειές μας ως συνήθως'».

Ωστόσο, ειρωνική ήταν και η απάντηση του δικαστή.

«Τι ζωή θα έχει ένα πρόσωπο που πρέπει να χρησιμοποιεί προσθετικά μέλη, αν χρειαστεί να διαφύγει;».

«Μια ζωή ελευθερίας. Μια ζωή όχι στη φυλακή», ανταπάντησε ο εισαγγελέας.

«Να δραπετεύει μ' αυτά τα προσθετικά μέλη;», επέμεινε ο δικαστής, ειρωνευόμενος και προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

Ο Γκέρι Νελ εκτιμά ότι ο Πιστόριους δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά επειδή φέρει προσθετικά μέλη.