ΚΟΣΜΟΣ

Κερδίστε μία από τις «6 καλύτερες δουλειές στον κόσμο»

Κερδίστε μία από τις «6 καλύτερες δουλειές στον κόσμο»

Για τους νέους, που είναι και λάτρεις της περιπέτειας, η Αυστραλία προσφέρει και το 2013 τις «έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου».


Στην ουσία, πρόκειται για μια εκστρατεία προώθησης του τουρισμού στην Αυστραλία, οι έξι νικητές του διαγωνισμού όμως παίρνουν 78.000 ευρώ για έξι μήνες εργασίας.

Το 2009, πρώτη χρονιά της εκστρατείας, οι υποψήφιοι ήταν 35.000 από 200 χώρες. Νικητής ήταν ο Βρετανός Μπεν Σάουθχολ ο οποίος για έξι μήνες ανέλαβε χρέη φύλακα στο παραδεισένιο νησί Χάμιλτον, στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Ο διαγωνισμός του 2013 περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως φύλακας πάρκου στις παραλίες του Κουίνσλαντ, φωτογράφος για περιοδικά lifestyle στη Μελβούρνη ή φροντιστής καγκουρό στη νότια Αυστραλία.

Επίσης, προσφέρεται θέση «chief funster» (επικεφαλής διασκεδαστής) στο Σίδνεϊ που έχει να κάνει με τη νυχτερινή διασκέδαση, τις διάφορες εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ, όπως το φεστιβάλ του ΣίδνεΪ και τα θεαματικά πυροτεχνήματα για το Νέο Έτος από το λιμάνι της πόλης.

Ο «taste master» (άρχοντας της γεύσης) θα πρέπει να επισκέπτεται εστιατόρια, κάβες, μπρασερί και αμπελώνες στη δυτική Αυστραλία.

Τέλος, στο Βόρειο Έδαφος όπου ζουν πολλοί Αβορίγινες, ο τυχερός που θα επιλεγεί θα ταξιδέψει στην περιοχή Αουτμπακ, θα συναντήσει τους τοπικούς πληθυσμούς και θα ζήσει αξέχαστες περιπέτειες.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλους εκείνους που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια, αλλά απευθύνεται ειδικά σε αυτούς που είναι μικρότεροι των 30 ετών, έχουν άδεια προσωρινής εργασίας για την Αυστραλία και είναι από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Οι υποψήφιοι έχουν διορία ως τις 10 Απριλίου για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα bestjobs.australia.com.