ΚΟΣΜΟΣ

Μπήκε στο πιλοτήριο ως δήθεν... χειριστής αεροσκαφών!

Μπήκε στο πιλοτήριο ως δήθεν... χειριστής αεροσκαφών!

Στη σύλληψη ενός Γάλλου προχώρησαν οι αρχές της πολιτείας της Φιλαδέλφια στις ΗΠΑ, όταν διαπίστωσαν ότι υποδυόταν τον πιλότο και είχε εισέλθει με αντίστοιχο ρουχισμό στο πιλοτήριο αεροσκάφους της εταιρείας US Airways.

Η σύλληψη του Φιλίπ Ζερνάρ έγινε πριν την απογείωση του αεροσκάφους, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φιλαντέλφια.Ο 61χρονος άνδρας από τη Γαλλία επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο την Τετάρτη το βράδυ φορώντας πουκάμισο με το σήμα της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France και τζάκετ το οποίο έμοιαζε με εκείνο των πιλότων, σημείωσε αστυνομικός επιθεωρητής της Φιλαδέλφια, σύμφωνα με το δίκτυο CNN.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου σε χώρο, της πλαστοπροσωπίας δημοσίου λειτουργού και της προσπάθειας παραπλάνησης των αρχών.

Ο 61χρονος Γάλλος συνεχίζει να κρατείται και η εγγύηση έχει οριστεί στο ένα εκατομμύριο δολάρια.Πριν την επιβίβασή του ως «πιλότου», ο άνδρας είχε έντονη διαφωνία με το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας, καθώς ζητούσε τη μεταφορά του σε θέση business.

Ένας φροντιστής πτήσης εισήλθε για έλεγχο ρουτίνας στο πιλοτήριο και είδε τον άνδρα, ο οποίος του συστήθηκε ως πιλότος της Air France.Μετά από σειρά ερωτήσεων, οι υπάλληλοι της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας κατάλαβαν γρήγορα ότι δεν επρόκειτο για πιλότο και προσπάθησαν να τον αποβιβάσουν.

Ο άνδρας δήλωσε στην αστυνομία ότι «μισεί» τους Αμερικανούς, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται καμία σύνδεση της υπόθεσης με ζητήματα τρομοκρατίας.Η έρευνα συνεχίζεται από το FBI.