ΚΟΣΜΟΣ

Δύο νεκροί από επίθεση σε αυτοκίνητο πρώην βουλευτή

Δύο νεκροί από επίθεση σε αυτοκίνητο πρώην βουλευτή

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν στο βορειοδυτικό Πακιστάν από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου και είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή ενός πρώην βουλευτή, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως την ώρα που η αυτοκινητοπομπή του πρώην βουλευτή Άντναν Ουαζίρ διερχόταν από δρόμο της πόλης Μπανού, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχουα, διευκρίνισε ο αξιωματικός της αστυνομίας Άσγαρ Χαν.

"Ο Ουαζίρ δεν τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά δύο άνδρες που βρισκόντουσαν στην αυτοκινητοπομπή του σκοτώθηκαν", δήλωσε παράλληλα ο διευθυντής του νοσοκομείου της Μπανού, Μοχάμαντ Ίκμπαλ.

Ο πρώην βουλευτής, ο οποίος είναι μέλος του Εθνικού Κόμματος Αουάμι (ANP) για την επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχουα, μετέβαινε σε προεκλογική συγκέντρωση, στην οποία θα απηύθυνε ομιλία.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά η Μπανού βρίσκεται κοντά στις ζώνες στις οποίες ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, οι οποίες θεωρούνται ως προπύργιο των Ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.