ΚΟΣΜΟΣ

Βοστώνη: Ο 19χρονος ύποπτος ανέκτησε τις αισθήσεις του

Βοστώνη: Ο 19χρονος ύποπτος ανέκτησε τις αισθήσεις του

Ο ύποπτος βομβιστής του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ανέκτησε τις αισθήσεις του και άρχισε να επικοινωνεί γραπτώς με τους ερευνητές του FBI, στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης όπου νοσηλεύεται.

Ο 19χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αφού είχε χάσει πολύ αίμα, από τη στιγμή της σύλληψής του στο Γουοτερτάουν, μετά από 24ωρο ανθρωποκυνηγητό. Είχε τραυματιστεί σε προηγούμενη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, όταν ο αδερφός του Ταμερλάν Τσαρνάεφ και επίσης ύποπτος για τη βομβιστικής επίθεση, έπεσε νεκρός. Ο συλληφθείς Τζοχάρ, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, φέρει σοβαρό τραύμα στο λαιμό που τον εμποδίζει να μιλήσει.

Σχετικά με τον τραυματισμό του αυτό, οι ερευνητές πιστεύουν πως είναι πιθανόν να προσπάθησε να αυτοκτονήσει, πυροβολώντας στο στόμα του.

Ο νεαρός παραμένει «διασωληνωμένος και υπό την επήρεια ηρεμιστικών». Ωστόσο, άρχισε να απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις των ερευνητών. Η επικοινωνία μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται «σποραδική», καθώς οι ομοσπονδιακοί πράκτορες προσπαθούν να μάθουν αν υπάρχουν συνεργοί ή άλλες βόμβες που δεν έχουν εκραγεί. Επίσης, ρωτούν αν τα δύο αδέλφια, τσετσενικής καταγωγής, είχαν την υποστήριξη κάποιας οργάνωσης.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστώνης, Εντ Ντέιβις, δήλωσε την Κυριακή πως τα αδέλφια Τσαρνάεφ διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσουν και άλλη επίθεση, με «αυτοσχέδιες χειροβομβίδες».

Από την επίθεση στο Μαραθώνιο, πάντως, ακόμα 57 άνθρωποι νοσηλεύονται, δύο σε κρίσιμη κατάσταση, στο ίδιο νοσοκομείο με τον ύποπτο τρομοκράτη.