ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Διαβάστε πώς στα 26 του έβγαλε 1,1 δισ. δολάρια

Απίστευτο: Διαβάστε πώς στα 26 του έβγαλε 1,1 δισ. δολάρια

Στα χνάρια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ βαδίζει ο 26χρονος Ντέιβιντ Καρπ, ο οποίος πριν από 6 χρόνια δημιούργησε την πλατφόρμα Tumblr και σήμερα την πούλησε έναντι 1,1 δισ. δολαρίων στη Yahoo.

Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, Μαρίσα Μάγερ, δε δίστασε να πληρώσει αδρά τον εμπνευστή του Tumblr για να προσθέσει τη δημοφιλή micro-blogging πλατφόρμα στη «φαρέτρα» της, ποντάροντας στα 100 εκατομμύρια χρηστών που τη χρησιμοποιούν παγκοσμίως. Το απόγευμα της Κυριακής, το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo ανακοίνωσε πως «έκλεισε» το deal, καθιστώντας τον Ντέιβιντ Καρπ τον τελευταίο γκουρού της τεχνολογίας που γίνεται «Κροίσος» πριν ακόμη συμπληρώσει την τρίτη δεκαετία της ζωής του.

Όλα ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2007 για τον Ντέιβιντ, ο οποίος σκαρφίστηκε την ιδέα να φτιάξει μία εύχρηστη πλατφόρμα blogging στο σπίτι της μητέρας του στο Μανχάταν. Σίγουρα, τότε δε φανταζόταν την απήχηση που θα είχε, αφού σήμερα τη χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες για να μοιράζονται φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια. Μεταξύ των διασημότερων χρηστών του Tumblr συγκαταλέγονται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η τραγουδίστρια Lady GaGa.

Ο Ντέιβιντ Καρπ εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 του, ενώ είναι αυτοδίδακτος προγραμματιστής. Κάποιοι συμμαθητές του είχαν βιαστεί να τον αποκαλέσουν «σκουπίδι», όμως σήμερα μάλλον θα δαγκώνουν τη γλώσσα τους...

Από τις 19 Μαΐου, το Tumblr, φιλοξενεί περισσότερα από 108 εκατομμύρια blogs, ενώ ο Ντέιβιντ Καρπ είναι πολυεκατομμυριούχος έχοντας εισπράξει 1,1 εκατομμύρια ευρώ από την Yahoo.