ΚΟΣΜΟΣ

Έπιασαν τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο στο διαδίκτυο!

Έπιασαν τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο στο διαδίκτυο!

Θεωρείται υπεύθυνος για επιθέσεις που απείλησαν να διακόψουν τη λειτουργία του διαδικτύου σε ολόκληρες χώρες. Έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε εταιρείες και έχει χακέψει περισσότερα από 1,7 δισεκατομμύρια (!) λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Sven Olaf Kamphuis, ένας από τους κορυφαίους χάκερς του κόσμου, πιάστηκε στο σπίτι του στην πόλη Γκανόλερς της Ισπανίας όπου ζει. Το αίτημα για τη σύλληψή του ήρθε από την πατρίδα του, την Ολλανδία.

Ο Kamphuis οδηγούσε ένα παλιό πορτοκαλί βαν Mercedes και ζούσε σε μια μικρή σοφίτα. Κυκλοφορούσε χειμώνα – καλοκαίρι με ένα μάλλινο καπέλο και το μόνο που έλεγε σε όσους του μιλούσαν ήταν "ναι" στα αγγλικά.

Όπως αναφέρει ο Guardian, όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του να τον συλλάβουν ο ίδιος δεν έδειξε καθόλου ταραγμένος αλλά τους δήλωσε ότι έχει διπλωματική ασυλία γιατί είναι "υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Cyberbunker".

Πάντως ο Kamphuis θεωρείται εγκέφαλος ενός παγκόσμιου δικτύου χάκερς που στήνουν δίκτυα- ζόμπι από υπολογιστές παγκοσμίως και κάνουν συντονισμένες επιθέσεις.

Η ισπανική αστυνομία τον εντόπισε από το όνομα που είχε στο κουτί της αλληλογραφίας του στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε.