ΚΟΣΜΟΣ

Διέκοψε την απεργία πείνας η τραγουδίστρια των Pussy Riot

Διέκοψε την απεργία πείνας η τραγουδίστρια των Pussy Riot

Μετά από 11 ημέρες, η Μαρία Αλεχίνα, η μία από τις δύο φυλακισμένες τραγουδίστριες του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, σταμάτησε το Σάββατο την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί της απαγόρευσαν να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία για την υπό όρους αποφυλάκισή της, αλλά και για τις συνθήκες της κράτησής της.

Σύμφωνα με τον σύζυγο της συγκρατούμενής της, η φυλακισμένη τραγουδίστρια αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας, καθώς η διεύθυνση της φυλακής «έδειξε ότι όλα τα αιτήματά της ικανοποιήθηκαν».

Όπως ανέφερε πάντως ο Πιοτρ Βερζίλοφ, που μίλησε τηλεφωνικά με την Αλέχινα, «είναι πολύ αδύναμη αλλά αυτή η νίκη της έδωσε δύναμη».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τραγουδίστριες συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2012 μέσα στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρα στη Μόσχα, όπου χόρεψαν και τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» ζητώντας από την Παναγία να διώξει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών για χουλιγκανισμό και υποκίνηση θρησκευτικού μίσους.

Η τρίτη τραγουδίστρια του συγκροτήματος, που επίσης καταδικάστηκε, έχει ήδη αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.