ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Ήθελε να σκοτώσει πεζούς - Έβαλε όπισθεν και τους πάτησε

ΣΟΚ: Ήθελε να σκοτώσει πεζούς - Έβαλε όπισθεν και τους πάτησε

Μία Ιταλίδα τουρίστρια σκοτώθηκε και άλλα 11 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ περπατούσαν στην δημοφιλή Βένις Μπιτς του Λος Άντζελες.


Υπεύθυνος για το τραγικό περιστατικό θεωρείται ένας άνδρας, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας καθώς φέρεται να έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς που έκαναν τη βόλτα τους.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανέφερε ότι ο 38χρονος Νέιθαν Κάμπελ συνελήφθη αφού το αυτοκίνητό του, που παρέσυρε τους πεζούς, εντοπίστηκε στη γειτονική Σάντα Μόνικα όπου κατοικεί ο ύποπτος.

Οι αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε βάλει στο στόχαστρο τους πεζούς. Ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που προβλήθηκε στο κανάλι ABC δείχνει τον οδηγό να παρκάρει το όχημα, ένα σκουρόχρωμο Ντοτς Άβεντζερ και να βγαίνει έξω για να κοιτάξει το πλήθος. Κατόπιν ξαναμπαίνει στο αυτοκίνητο και το οδηγεί πάνω στο πλήθος. Στη συνέχεια βάζει την όπισθεν, κάνει αναστροφή και κινείται προς μια άλλη ομάδα πεζών ενώ οι άνθρωποι τρέχουν αλαφιασμένοι να σωθούν.

Μία εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο Κάμπελ συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο αλλά δεν έδωσε διευκρινίσεις για το κίνητρό του ή για το αν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ. Η εγγύηση για την αποφυλάκισή του ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Από τους έντεκα τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η κατάσταση άλλων δύο χαρακτηρίζεται σοβαρή. Όλοι τους έχουν κατάγματα. Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα που σκοτώθηκε είναι μια 32χρονη Ιταλίδα που περνούσε το μήνα του μέλιτος στο Λος Άντζελες.