ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς στη Ζυρίχη η Όπρα!

Θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς στη Ζυρίχη η Όπρα!

Η Όπρα Γουίνφρεϊ μπορεί να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, παρόλα αυτά όμως έπεσε θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς σε κατάστημα της Ζυρίχης, όπως καταγγέλλει η ίδια.


Η Γουίνφρεϊ βρέθηκε στη Ζυρίχη για το γάμο της τραγουδίστριας Τίνα Τάρνερ. Η Αμερικανίδα παρουσιάστρια δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα αντιμετώπιζε, όταν αποφάσισε να βγει μόνη για μια βόλτα στα μαγαζιά.

«Ήμουν στη Ζυρίχη τις προάλλες, σε κατάστημα το όνομα του οποίου δεν θα αναφέρω. Μπαίνω μέσα και λέω στην υπάλληλο 'συγγνώμη, μπορώ να δω αυτή την τσάντα΄(δείχνοντας μία προθήκη) και εκείνη απάντησε 'όχι, είναι πολύ ακριβή'», διηγήθηκε η Αμερικανίδα παρουσιάστρια σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η τσάντα κόστιζε κάτι παραπάνω από 28.000 ευρώ. Η Γουίνφρεϊ επέμεινε για να πάρει την απάντηση της πωλήτριας, που δεν την αναγνώρισε:

«Όχι, δεν θέλεις να δεις αυτήν, γιατί κοστίζει πολύ, δεν θα μπορείς να την πληρώσεις» και άρχισε να της δείχνει μικρότερες τσάντες.

Η Γουίνφρεϊ έφυγε από το κατάστημα λέγοντας απλά «μάλλον έχετε δίκιο, δεν μπορώ να την αγοράσω». Η 59χρονη εκατομμυριούχος Αφρο-αμερικανίδα είναι πεπεισμένη ότι η πωλήτρια δεν την εξυπηρέτησε λόγω του χρώματος του δέρματός της.

Διαβάστε επίσης:

Ποια «πέταξε» την Όπρα από την κορυφή της λίστας του Forbes