ΚΟΣΜΟΣ

Πρωταγωνιστές τουρκικών σίριαλ συνελήφθησαν για ναρκωτικά

Πρωταγωνιστές τουρκικών σίριαλ συνελήφθησαν για ναρκωτικά

Ηχηρά ονόματα της τουρκικής τηλεόρασης, γνωστά και στους Έλληνες τηλεθεατές από τα τουρκικά σίριαλ που προβάλλουν τα ιδιωτικά κανάλια, είναι μεταξύ των 48 ατόμων που συνέλαβε τις προηγούμενες ημέρες η τουρκική Αστυνομία σε συντονισμένη επιχείρηση κατά των ναρκωτικών σε έξι επαρχίες της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε 60 διευθύνσεις σε Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα, Σμύρνη, Τσεσμέ και Μπόντρουμ, ενώ είχε προηγηθεί παρακολούθηση επί πολλούς μήνες προσώπων και χώρων από τις διωκτικές Αρχές.

Για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών και παραβίαση χώρου για χρήση ουσιών συνελήφθησαν 26 ηθοποιοί και τραγουδιστές, δημοφιλείς στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους η πρωταγωνίστρια του σίριαλ «Σον» Νεχίρ Ερντογάν, την οποία είχαν γνωρίσει πριν από περίπου εννέα χρόνια οι Έλληνες τηλεθεατές ως Ναζλί στην τουρκική σαπουνόπερα «Τα σύνορα της αγάπης» .

Η Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε επίσης τον Ιλκέρ Ακσούμ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία «Πληγές του φθινοπώρου» της Τομρίς Γκιριτλίογλου και στις σειρές «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» και «Τα σύνορα της αγάπης» , τον Κενάν Ιμιρζαλίογλου, πρωταγωνιστή των σίριαλ «Καρανταγί» και «Εζέλ», τον Ενγκίν Γκιουναϊντίν («Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής»,), την Γκιζέμ Καρατζά πρωταγωνίστρια της σειράς «Θανάσιμη ομορφιά» , τον Ιλκέρ Ακσούμ , ο Ρουσέν στα «Σύνορα της αγάπης, καθώς και τους Ενγκίν Αλτάν Ντουζγιατάν, Ερσίν Κορκούτ, Σαρπ Απάκ και Μεχμέτ Ερντέμ.

Οι ηθοποιοί οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, αφού προηγουμένως υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις.

Μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υποθέσεις τους θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα.

Ο απολογισμός της τουρκικής Αστυνομίας από τη συντονισμένη επιχείρηση ήταν 20 κιλά ινδική κάνναβη και 500 γραμμάρια ηρωίνη.

Αναφορικά με τις συλλήψεις τουλάχιστον των Τούρκων ηθοποιών ακούγεται η εκδοχή ότι υπαγορεύθηκαν από την κυβέρνηση Ερντογάν, επειδή συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε επίσης: Γνωστοί πρωταγωνιστές τουρκικών σειρών συνελήφθησαν για ναρκωτικά

Στο πλευρό των διαδηλωτών της Τουρκίας ο «Σουλεϊμάν» (pics+video)