ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Θα ψηφίσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Αίγυπτος: Θα ψηφίσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Σκληρή απάντηση στην Τουρκία και την πολιτική της που ασκείται με κριτήρια σοβινισμού και θρησκευτικού φονταμενταλισμού δίνει η Αίγυπτος

Πρόκειται άλλωστε για κάτι για το οποίο έχουν ασκήσει κριτική αρκετοί Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές και διανοούμενοι, ο οποίοι βλέπουν την παραδοσιακή τουρκική εξωτερική πολιτική να μετατρέπεται σε όχημα του ισλαμικού νεοοθωμανικού οράματος Ερντογάν-Νταβούτογλου, που ειδικά στην περίπτωση της Αιγύπτου ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο.

Ως απάντηση στην προκλητικότατη στάση της Άγκυρας, που μετά τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα, υποστηρίζει ανοικτά ακόμα και τους ένοπλους τρομοκράτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο, ο υπουργός άμυνας της Αιγύπτου, που δοκιμάζεται από τη δράση των φανατικών μουσουλμάνων, προέβη σε μια εξαιρετικά σημαντική δήλωση, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο στρατηγός Σίσυ δίνοντας μια σκληρή και αποφασιστική απάντηση στους Τούρκιυς, ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι της Αιγύπτου θα υπογράψουν τη Διεθνή Συμφωνία Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Οι εκπρόσωποί μας στα Ηνωμένα Έθνη θα υπογράψουν τη Διεθνή Συμφωνία που αναγνωρίζει την ορθότητα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που έγινε από τον τουρκικό στρατό και κόστισε τη ζωή σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους".

Πρόκειται βεβαίως για ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα την ελληνική πολιτική σκηνή, για το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τους Τούρκους.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πάπας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Αυστραλία: Τουρκική οργή για την αναγνώριση των γενοκτονιών

«Η Τουρκία να μας επιστρέψει τα ιστορικά εδάφη μας»