ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τροπή στον πόλεμο Anonymous-FBI μετά τη σύλληψη της ηγεσίας τους

Νέα τροπή στον πόλεμο Anonymous-FBI μετά τη σύλληψη της ηγεσίας τους

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε πρόσφατα οειδικός πράκτορας του FBI στη Νέα Υόρκη, Όστιν Μπέργκλας, στην Huffington Post σχετικά με τη σύλληψη της ηγεσίας των χάκερς Anonymous

Σύμφωνα με τον πράκτορα του FBI η μειωμένη δραστηριότητα των Anonymous την τελευταία χρονιά οφείλεται στην σύλληψη έξι χάκερ της ομάδας Luzl Security, γεγονός που έφερε δυσπιστία στο εσωτερικό της οργάνωσης.

«Όλοι οι συλληφθένετες ήταν μεγάλοι παίκτες στο κίνημα των Anonymous» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά των Anonymous οι οποίοι έσπευσαν να θυμίσουν ότι παρά τις συλλήψεις «είναι ακόμα εδώ».

Ακτιβιστές όπως ο Γκρεγκ Χάους, δηλώνουν ότι όσα υποστηρίζει ο πράκτορας δεν γίνεται να συμβούν μιας και η οργάνωση δεν έχει ηγεσία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όποια σύλληψη και να γίνεται να μην μπορεί να τους διαλύσει.

Ο Χάους υποστηρίζει επίσης ότι αν οι Anonymous είχαν ηγεσία δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια επιχείρηση όπως αυτή της "OpLastResort".

«Είναι γελοίο να λέμε ότι η ηγεσία των Anonymous έχει διαλυθεί», εξηγεί. «Οι τελευταίες δηλώσεις του FBI δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εξαγριώνουν περισσότερο κόσμο και να εντάσσεται στους Anonymous», προσθέτει ο ακτιβιστής.

«Το κίνημα είναι ακόμη εκεί, κατασκηνωμένα άτομα στο Twitter που ποστάρουν διαρκώς, αλλά δεν ακούς τίποτα και δε μαθαίνεις τίποτα πραγματικά γι' αυτούς», υποστηρίζει από την πλευρά του ο πράκτορας Μπέργκλας στη Huffington Post. Σύμφωνα με τον Μπέργκλας, οι συλλήψεις του 2012 πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια του χάκερ Έκτορ Μονσεγκούρ, γνωστού με το ψευδώνυμο Σαμπού, ο οποίος συνελήφθη και στην συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI.

Ο φόβος ότι ένας δικός τους θα μπορούσε να τους καταδώσει έφερε τη δυσπιστία στην ομάδα, ισχυρίζεται ο Μπέργκλας.

Ωστόσο, παρά τα όσα μπορεί να δηλώνει δημόσια και επώνυμα το FBI, απ΄ό,τι φαίνεται ο κυβερνοπόλεμος με τους Anonymous δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος του... Το αντίθετο μάλιστα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την ιστορία της ομάδας.

Ποιοι είναι οι Anonymous

Ξεκινώντας στα τέλη του 2010, οι Anonymous προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον μέσα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών.Η αμφιλεγγόμενη για πολλούς ομάδα ("collective" ή κολεκτίβα όπως λένε οι ίδιοι) έχει χαρακτηριστεί από τον τύπο ως "ακτιβιστές χάκερς" (hacktivists), "οι εκδικητές του web" ή απλώς ως "internet gathering". Και είναι πολλοί, πάρα πολλοί...

Αν και μερικές φορές οι επιθέσεις σε διάφορα sites είναι ολιγάριθμες, κάποιες φορές επιτίθενται κατά χιλιάδες όπως συμβαίνει και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Από τις 18 Ιανουαρίου έως στις 24 Ιανουαρίου του 2012 έχουν "ξεσηκώσει" κυριολεκτικά το Internet. Το online κίνημα των Anοnymous όμως λέγεται πως ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο άτομα! Επιπλέον η σχέση τους με το κίνημα Occupy Wall Street πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το βίντεο παρακάτω αποκαλύπτει στοιχεία για την "ταυτότητα" των Anonymous από ένα ντοκυμαντέρ που γυρίστηκε πρόσφατα για το κίνημα τους με τον τίτλο "We Are Legion" σε σκηνοθεσία Brian Knappenberger .

Ανάμεσα στα πολυάριθμα ''χτυπήματα'' των Anonymous, συναντούμε επιθέσεις σε γνωστές ιστοσελίδες όπως το YouTube, σε σελίδες με παιδική πορνογραφία, σε αμερικανικές κυβερνητικές σελίδες με αφορμή τα νομοσχέδια SOPA και PIPA για τον έλεγχο του διαδικτύου, αλλά και επιθέσεις σε όλον τον κόσμο με αφορμή διάφορα γεγονότα, όπως και στην Ελλάδα με αφορμή τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Μερικοί από τους βασικούς χάκερ που συνελήφθησαν και φαίνεται πώς είναι εγκέφαλοι των Anonymus είναι οι:

Τζερεμι Χαμοντ
Γνωστός στο διαδίκτυο ως «Anarchaos», ομολόγησε την ενοχή του στις 28 Μαΐου για την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης και κατάχρησης από την πλευρά του στο σπάσιμο του δικτύου της εταιρείας γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor Global Service Intelligence.

Μερσέντες Ρίνι Χάφερ
Είναι μέρος της «Paypal 14», μιας ομάδας χάκερ που συνελήφθη από το FBI το 2011 με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση εναντίον τουPayPal.

Κρίστοφερ Ντόγιαν
Γνωστός στους κύκλους των Anonymοus ως «Commander X» συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον της Sony, της PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της κομητείας της Santa Cruz, στην Καλιφόρνια.

Μπάρετ Μπράουν
Ο αυτοαποκαλούμενος «εκπρόσωπος» των χάκερ ακτιβιστών συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατηγορείται για διαδικτυακή απειλή, αντίποινα εναντίον ενός ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία για τη δημοσίευση προσωπικών στοιχείων ενός υπαλλήλου της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ντμίτρι Γκούζνερ
γνωστός με το ψευδώνυμο «Aendy» συνελήφθη από το FBI όταν προσπαθησε να επιτεθεί ηλεκτρονικά στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας και ήταν ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη και είχε άμεση σχέση με τους Anonymous.

Εκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ
Γνωστός ως «Sabu», είναι το πιο μισητό μέλος της Anonymous. Αφού συνελήφθη από το FBI, πρόδωσε τους συναδέλφους του απο την υποομάδα των Anonymus, LulzSec, βοηθώντας το FBI να συγκεντρώσει στοιχεία για να τους συλλάβει.

Διαβάστε επίσης:

Είμαστε ακόμη εδώ, δηλώνουν οι Anonymous

FBI: Συνελήφθησαν οι εγκέφαλοι των Anonymous

Δείτε: Οι Anonymous... εμφανίστηκαν στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ!

Επί ποδός οι Αρχές-Φόβοι για επιθέσεις σε υπουργεία από Anonymous