ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με το κογκρέσο

Ομπάμα: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με το κογκρέσο

Η επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στη Δαμασκό είναι μια «πρόκληση» για όλο τον κόσμο και απειλεί όχι μόνο τα αμερικανικά συμφέροντα αλλά και τις συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως την Ιορδανία και το Ισραήλ, δήλωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας από το Λευκό Οίκο πριν από τη συνάντησή του με τους προέδρους της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας, ο Ομπάμα τόνισε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί να ρίχνονται χημικά εναντίον γυναικών και παιδιών. Η έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την υπόθεση αυτή που δόθηκε νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα ανέφερε ότι οι νεκροί από την επίθεση φτάνουν τους 1.429 και σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς είναι παιδιά.

Επανέλαβε ότι δεν έχει λάβει την τελική του απόφαση όσον αφορά την απάντηση που θα πρέπει να δοθεί στη Συρία για το θέμα αυτό καθώς ακόμη διαβουλεύεται με το Κογκρέσο και τις συμμαχικές χώρες και έκανε λόγο για μια ενέργεια σε "περιορισμένη κλίμακα", αποκλείοντας την αποστολή χερσαίων δυνάμεων.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε επίσης ότι θα προτιμούσε να υπάρξει μια αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα και εξέφρασε τη λύπη του για την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταλήξει σε μια απόφαση παρά τη σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων από την πλευρά της Δαμασκού.

Υποστήριξε επίσης ότι η ανυπαρξία αντίδρασης στέλνει το μήνυμα ότι οι διεθνείς κανόνες δεν έχουν κανένα νόημα και τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει για την κατάσταση στη Συρία αλλά «κανείς δεν θέλει να το κάνει».

Διαβάστε επίσης:

Αποφασισμένοι να χτυπήσουν Αμερικανοί και Γάλλοι

ΣΥΡΙΑ: Ο Κάμερον θα ζητήσει συγνώμη από τον Ομπάμα

Ο Ομπάμα συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Σήμερα η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για τη χρήση χημικών

Ρωσία: Καμία συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν

Ρωσία: «Σοβαρό πλήγμα» για την παγκόσμια τάξη η επίθεση στη Συρία

Ο Ολάντ στο πλευρό των ΗΠΑ για την επέμβαση στη Συρία

Τελευταία ημέρα έρευνας του ΟΗΕ στη Συρία

Οι ΗΠΑ επιμένουν πως η κυβέρνηση Άσαντ είναι υπεύθυνη για τα χημικά