ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Τον κρατούσε όμηρο για 2 εβδομάδες ένας... κροκόδειλος!

Απίστευτο: Τον κρατούσε όμηρο για 2 εβδομάδες ένας... κροκόδειλος!

Δύο ολόκληρες εβδομάδες όμηρος ενός κροκόδειλου μήκους 6 μέτρων πέρασε ένας νεοζηλανδός τουρίστας, ο οποίος προσπαθούσε να διασχίσει ποτάμι με το κανό του στην Αυστραλία.

Ο 37χρονος Νεοζηλανδός μετέβη στο νησί Γκάβερνορ, 500 χιλιόμετρα δυτικά του Μπρουμ, αναζητώντας μια περιπέτεια.

Με τις προμήθειές του να λιγοστεύουν, ο Ράιαν Μπλερ επιστράτευσε το καγιάκ του για να καλύψει μία απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων προς την ενδοχώρα. Φαίνεται όμως ότι λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο αφού η έλευση ενός κροκόδειλου μήκους έξι μέτρων τον υποχρέωσε να αλλάξει γνώμη.

Κάθε φορά που έπιανε το κουπί, το ερπετό τον ακολουθούσε. Έτσι αναγκάστηκε να μείνει στην τοποθεσία του, εξαντλώντας ό,τι είχε στη διάθεσή του από τρόφιμα και νερό.

«Βρισκόταν σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από εμένα και σκέφτηκα "αυτό ήταν"» δήλωσε ο Μπλερ στην εφημερίδα The Sydney Morning Herald.

«Φοβήθηκα για την ζωή μου κι άρχισα να προσεύχομαι συνεχώς στον Θεό να με σώσει» είπε.

Τελικά, χρησιμοποίησε έναν φακό για να έρθει η βοήθεια. Ένας ντόπιος ψαράς, ο Ντιν ΜακΛέοντ, είδε ένα φως στο νησί κι επέστρεψε με την βάρκα του για να δει τι συνέβαινε.

Όπως είπε ο ίδιος στον ψαρά που τον εντόπισε, κάθε φορά που πλησίαζε το μικρό καγιάκ του, που ήταν μόλις 2,5 μέτρα, ο κροκόδειλος, «ο οποίος ζούσε εκεί για πολλά χρονιά κι είναι ένα θηρίο», τον καταδίωκε.

«Ήταν απελπισμένος για νερό όταν τον βρήκα» δήλωσε ο... σωτήρας του.