ΚΟΣΜΟΣ

Για αυτοϊκανοποίηση ο απαγχονισμός του «βασανιστή του Κλίβελαντ»

Για αυτοϊκανοποίηση ο απαγχονισμός του «βασανιστή του Κλίβελαντ»

Nα διαλευκάνει το μυστήριο του απαγχονισμού του Αριέλ Κάστρο, του απαγωγέα - βασανιστή των τριών γυναικών στο Κλίβελαντ, μέσα στο κελί του έρχεται μία νέα έκθεση των ερευνητών της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει η έκθεση, ο θάνατος του Κάστρο στις 3 Σεπτεμβρίου πιθανότατα προήλθε από αυτοερωτική ασφυξία, μία σεξουαλική πράξη κατά την οποία κάποιος πετυχαίνει την ικανοποίησή του με το να επέρχεται σε κατάσταση αναισθησίας.

Η έκθεση των φυλακών του Οχάιο για το θάνατό του, ενισχύει αυτήν την πιθανότητα επισημαίνοντας ότι όταν ο Κάστρο είχε βρεθεί νεκρός, το παντελόνι και το εσώρουχό του ήταν κατεβασμένα ως τους αστραγάλους.

Αναφέρει, δε, ότι δύο φύλακες παραποίησαν στοιχεία που αποδείκνυαν τις φορές που έλεγξαν τον Κάστρο προτού πεθάνει.

«Ο Κάστρο δεν είχε αφήσει κάποιο μήνυμα αυτοχειρίας, η ψυχολογική εξέτασή του δεν έδειξε κάποιο δείγμα σοβαρής διανοητικής ασθένειας ή αυτοκτονικής διάθεσης, και οι ερευνητές δεν μπορούν να βρουν κάποιο λόγο για αυτοκτονία», σύμφωνα με την έκθεση.

Επίσης, επισημαίνεται ότι στο κελί του Κάστρο βρέθηκε μία Βίβλος ανοιγμένη στα κεφάλαια 2 και 3, καθώς και φωτογραφίες της οικογένειάς του.
Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας αποδεικνύουν ότι οι φύλακες δεν έκαναν τους οκτώ-τουλάχιστον- απαραίτητους ελέγχους στον Κάστρο το απόγευμα και το βράδυ πριν από το θάνατό του και παραποίησαν τα στοιχεία, παρά μόνον δύο, πράγμα που αναφέρεται και στην έκθεση.

Ο 53χρονος «βασανιστής του Κλίβελαντ» βρέθηκε απαγχονισμένος από σίδερο κρεβατιού λίγες εβδομάδες μετά την καταδίκη του σε ισόβια. Κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή τριών γυναικών, την αιχμαλωσία τους για 11 χρόνια και την κακοποίησή τους.