ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε πώς υποδέχθηκε ο πλανήτης το νέο έτος (pics+vid)

Δείτε πώς υποδέχθηκε ο πλανήτης το νέο έτος (pics+vid)

Το νέο έτος καλωσόρισαν πρώτοι απ' όλους οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Απω Ανατολής, με πολύχρωμες και φαντασμαγορικές εορταστικές εκδηλώσεις, με ευχές για υγεία και ευημερία και βεβαίως με χορούς και με τραγούδια.

Στο Σίδνεϊ, χιλιάδες ήταν οι Αυστραλοί που υποδέχτηκαν το νέο έτος, παρακολουθώντας ένα σόου πυροτεχνημάτων συνολικής διάρκειας 12 λεπτών. Η νύχτα έγινε μέρα στο μεγαλύτερο λιμάνι της Αυστραλίας, ενώ ακούγονταν επιτυχίες της Rihana και της Lady Gaga.

Νωρίτερα οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας αποχαιρετούσαν το 2013 με πολύχρωμα πυροτεχνήματα από τον φημισμένο Sky Tower στην πρωτεύουσα Όκλαντ. Χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας αλλά και τουρίστες γιόρτασαν την έλευση του νέου έτους, με χορούς, τραγούδι και ευχές.

Στην διασημότερη ίσως υποδοχή του τις τελευταίες δεκαετίες, στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, δεκάδες χιλιάδες κόσμου φώναξαν την αντίστροφη μέτρηση μαζί με διάσημους καλλιτέχνες και μέσα σε θύελλα από πολύχρωμα κομφετί.

newego LARGE t 1101 54292384 type12713

Αντίστοιχες σε λαμπρότητα και κέφι εκδηλώσεις οργανώθηκαν στις μεγαλουπόλεις τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο.

Σε περιοχές όπου υπάρχουν ρευστές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες οι ακτιβιστές και απλοί πολίτες γιόρτασαν τον ερχομό του 2014 στους δρόμους, όπως στην Ουκρανία, όπου χιλιάδες κόσμου παρέμειναν στην πλατεία Ανεξαρτησίας, ζητώντας προσέγγιση με την ΕΕ.

Στη Γερμανία, οι Βερολινέζοι υποδέχτηκαν το 2014 μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου, φορώντας αστεία τεχνητά αυτιά και λαμπερά ψηλά καπέλα. Μόνο στο πρώτο λεπτό του πρώτου χρόνου, χρησιμοποιήθηκαν 6.000 πυροτεχνήματα!

αρχειο ληψης

Στη Μόσχα, στον καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου, οι Μοσχοβίτες απόλαυσαν το θέαμα με τα πυροτεχνήματα, ενώ φαντασμαγορικό ήταν το θέαμα και στο Λονδίνο!

article-2531642-1A5B785400000578-152 964x627

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από Ασία, Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, με εκατομμύρια πολίτες που βγήκαν στους δρόμους για να μετάσχουν σε υπαίθρια πάρτι και εορταστικές εκδηλώσεις.