ΚΟΣΜΟΣ

Οι Κινέζοι δεν μπορούν να μπουν στον Guardian

Οι Κινέζοι δεν μπορούν να μπουν στον Guardian

Από χθες Τρίτη δεν είναι δυνατή στην Κίνα η πρόσβαση στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian για λόγους οι οποίοι είναι άγνωστοι τώρα, όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα.

«Ενημερωθήκαμε ότι ο ιστότοπος theguardian.com έχει μπλοκαριστεί στην Κίνα. Οι λόγοι δεν είναι ξεκάθαροι προς το παρόν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της μια εκπρόσωπος της εφημερίδας.

Η Guardian εκτιμά ότι δεν έχει δημοσιοποιήσει πρόσφατα κανένα αμφιλεγόμενο άρθρο για την Κίνα.

«Κανένα από τα άρθρα σχετικά με την Κίνα που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες δεν θα μπορούσε να εκληφθεί ως επικίνδυνο από τους ηγέτες της χώρας», αναφέρει η εφημερίδα στον ιστότοπό της.

«Ένα άρθρο, που δημοσιεύθηκε στις 6 Ιανουαρίου, ερευνά τις εντάσεις στην επαρχία Σινγιάνγκ, όμως η Guardian έχει καλύψει το θέμα και στο παρελθόν, χωρίς να παρατηρήσουμε αρνητικές επιπτώσεις», επισημαίνεται.

Η εκπρόσωπος της Guardian διευκρίνισε ότι στελέχη της εφημερίδα «εκτιμούν τη σημασία» του συμβάντος. «Ελπίζουμε ότι η πρόσβαση στον ιστότοπό μας θα επιστρέψει στο κανονικό στο πολύ άμεσο μέλλον», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα πάντως με τη Guardian, οι εφαρμογές της εφημερίδας για τα κινητά τηλέφωνα και τα iPad εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά σήμερα.