ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικές εικόνες: Βράχος έριξε την αμαξοστοιχία στο κενό!

Συγκλονιστικές εικόνες: Βράχος έριξε την αμαξοστοιχία στο κενό!

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των επιβατών της αμαξοστοιχίας που πραγματοποιούσε τη διαδρομή ανάμεσα στις πόλεις Νίκαια και Ντιν Λε Μπεν, όπως αναφέρει το nicematin.com.

Σύμφωνα με έναν εκ των επιβατών ένας τεράστιος βράχος έριξε στο κενό την αμαξοστοιχία.

«Ένας τεράστιος βράχος είχε πέσει κάτω από το βουνό και χτυπήσε το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Θα πρέπει να είναι 34 ή 35 τόνων αλλά κατάφερε να διπλώσει την αμαξοστοιχία. Μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά σωστικά συνεργεία είχαν φτάσει στο σημείο.» ανέφερε.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος αυτού Manuel Valls, ο απολογισμός είναι βαρύς: Δύο νεκροί, ένας σοβαρά τραυματίας και πέντε μικροτραυματίες.

Ένα από τα βαγόνια έχει κλίση προς την πλαγιά και μόλις που συγκρατείται από τα δέντρα. Το άλλο κατάφερε να παραμείνει στις ράγες.

«Υπάρχουν πυροσβέστες παντού . Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό», λέει ο Stéphane, ένας άλλος επιβάτης της αμαξοστοιχίας του τρόμου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τρεις ιατρικές μονάδες και ένα ελικόπτερο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Νίκαιας με ασθενοφόρα εξαιτίας της δυνατής χιονόπτωσης.

Ο υπουργός Μεταφορών Frédéric Cuvillier, αναμένεται να επισκεφθεί τους τρομοκρατημένους επιζώντες.

Διαβάστε επίσης:

Εκτροχιασμός τρένου με τουλάχιστον δύο νεκρούς στη νότια Γαλλία