ΚΟΣΜΟΣ

Εταιρεία καταδικάστηκε σε πρόστιμο γιατί υποχρέωνε μια γραμματέα...

Εταιρεία καταδικάστηκε σε πρόστιμο γιατί υποχρέωνε μια γραμματέα...

Για «δυσμενή διάκριση και παρενόχληση» καταδικάστηκε από το Συμβούλιο Καταπολέμησης των Διακρίσεων της Ρουμανίας (CNCD) η γαλλική εταιρεία Assystem, καθώς είχε υποχρεώσει μια υπάλληλο να περνάει την ημέρα της στη δουλειά «φτιάχνοντας κομφετί για το καρναβάλι του Ρίο».

«Περνούσα οκτώ ώρες την ημέρα, από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, σκίζοντας χαρτιά σε κομματάκια μεγέθους μικρότερου του ενός εκατοστού», δήλωσε η νεαρή γυναίκα στον ενημερωτικό ιστότοπο HotNews.

«Πρόκειται για σαφή περίπτωση διακρίσεων, παρενόχλησης και προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», ανέφερε το CNCD, που καταδίκασε την εταιρεία να πληρώσει πρόστιμο 4.400 ευρώ.

Η γυναίκα, που ήταν γραμματέας, είχε απολυθεί από την εταιρεία παροχής τεχνικών συμβούλων, με την κατηγορία της «επαγγελματικής αμέλειας». Προσέφυγε όμως στα δικαστήρια και δικαιώθηκε, οπότε η Assystem υποχρεώθηκε να την ξαναπροσλάβει.

Επιστρέφοντας στη δουλειά της η νεαρή Ρουμάνα διαπίστωσε ότι το μοναδικό καθήκον της ήταν «να φτιάχνει κομφετί για το καρναβάλι του Ρίο». Μετά από αρκετές εβδομάδες, υπέβαλε την παραίτησή της και κατήγγειλε την υπόθεση στο CNCD.

«Πληροφορηθήκαμε την απόφαση και θα ασκήσουμε έφεση», περιορίστηκε να πει μια εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.