ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο λόγος που καλούν τα τηλέφωνα των επιβατών του Boeing;

Αυτός είναι ο λόγος που καλούν τα τηλέφωνα των επιβατών του Boeing;

Συνεχίζεται το θρίλερ της πτήσης ΜΗ370 των μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε το Σάββατο το βράδυ.

Οι θεωρίες συνομωσίας δίνουν και παίρνουν ενώ το γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών εξακολουθούσαν να δέχονται κλήσεις εντείνουν τις παράλογες εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το site των μαλαισιανών αερογραμμών, παρέχεται η δυνατότητα στους επιβάτες της business class να χρησιμοποιήσουν μία εφαρμογή προκειμένου να "μείνουν συνδεδεμένοι".

Η εταιρεία επιτρέπει στους επιβάτες να "επικοινωνούν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, SMS ή e-mail, χάρη σε έναν εξοπλισμό που είναι εγκατεστημένος μέσα στις θέσεις".

Πάντως, το Nouvel Observateur αναφέρει ότι επικοινώνησε με την αεροπορική εταιρεία για την επιβεβαίωση της συγκριμένης πληροφορίας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η πιθανότητα του να είναι κάποιος συνδεδεμένος με Wi-Fi στο εσωτερικό του αεροσκάφους, προϋποθέτει συνδέσεις που είναι εγκατεστημένες στο πιλοτήριο. Στην περίπτωση ολικής βύθισης του αεροσκάφους, παραμένει υπαρκτή η πιθανότητα να εξακολουθεί να υφίσταται η σύνδεση. Ωστόσο, θα έπρεπε οι συσκευές να μην έχουν καταστραφεί και να είναι ανοικτές, κάτι που οδηγεί στην υπόθεση ότι υπάρχουν θύλακες αέρος στο εσωτερικό του αεροπλάνου.

Αυτή η υπόθεση θα εξηγούσε γιατί αρκετά τηλέφωνα επιβατών εξακολουθούν να δέχονται κλήσεις (οι οποίες δεν περνούν από την κάρτα SIM αλλά από το Ιντερνετ) και να εμφανίζονται συνδεδεμένα.

Διαβάστε επίσης:

Η συγκλονιστική ιστορία επιβάτη του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε

Θρίλερ: Ακόμα καλούν τα κινητά των επιβατών της χαμένης πτήσης

Τα σενάρια συνωμοσίας γύρω από το χαμένο αεροπλάνο

Μαλαισία: Ιρανός και ο δεύτερος που ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο

Μαλαισία: Για ποιο λόγο άλλαξε πορεία το αεροσκάφος;

Interpol: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας