ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Για ποιο λόγο άλλαξε πορεία το αεροσκάφος;

Μαλαισία: Για ποιο λόγο άλλαξε πορεία το αεροσκάφος;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα ραντάρ του στρατού της Μαλαισίας έχουν πιθανότατα εντοπίσει το αγνοούμενο από το πρωί του Σαββάτου αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες στα στενά της Μάλακα

Την πληροφορία μετέφερε στο πρακτορείο Reuters στρατιωτική πηγή της ασιατικής χώρας. Η είδηση ωστόσο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Όπως αναφέρεται από το πρακτορείο το αεροπλάνο φέρεται να άλλαξε πορεία μετά την Kota Bharu και να πετούσε σε χαμηλότερο ύψος.

Το στενό της Μάλακα είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα πλωτά κανάλια του κόσμου, που διατρέχει κατά μήκος τη δυτική ακτή της Μαλαισίας, ενώ αν ισχύουν οι πληροφορίες το αεροσκάφος βρίσκεται περίπου 1000 μίλια από το σημείο που χάθηκε.

Το γεγονός προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς αν τελικά έχει εντοπιστεί το αεροσκάφος στο σημείο αυτό, όχι μόνο επειδή γύρισε πίσω προς Κουάλα Λουμπούρ, αλλά γιατί κατευθύνθηκε ακόμα πιο δυτικά και μάλιστα πετούσε αρκετή ώρα μετά την απώλεια του στίγματος.

Τα τέσσερα σενάρια που εξετάζονται για το χαμένο αεροσκάφος πλέον είναι: η αεροπειρατεία, το σαμποτάζ, ψυχολογικά προβλήματα των επιβατών ή του πληρώματος και προσωπικά προβλήματα των επιβατών ή του πληρώματος.

Διαβάστε επίσης:

Interpol: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας για το Boeing

Μαλαισία: «Πιθανότατα εντοπίσαμε το χαμένο αεροσκάφος»

Αυτός είναι ο 19χρονος Ιρανός που ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο