ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Ιρανός και ο δεύτερος που ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο

Μαλαισία: Ιρανός και ο δεύτερος που ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο

Τις φωτογραφίες των δυο Ιρανών που ταξίδεψαν με το μοιραίο αεροσκάφος της Malaysia Airlines και επιβιβάστηκαν με κλεμμένα διαβατήρια έδωσε στη δημοσιότητα η Interpol

O γενικός γραμματέας, Ronald K. Noble, είπε ότι ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια, με προορισμό πιθανότατα την Γερμανία ή την Αυστρία.

Ο πρώτος άνδρας είναι ο 19χρονος Pouria Nour Mohmammad Mehrdad και ο δεύτερος ο 29χρονος Delavar Seyed Mohammad Reza.

Ο επικεφαλής της Interpol ανέφερε επίσης ότι η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines πιθανότατα δεν οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση. Ιρανικά έγγραφα είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα οι δύο επιβάτες που ανέβηκαν στη πτήση με κλεμμένα έγγραφα.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο γενικός γραμματέας της Interpol ανέφερε ότι «όσο περισσότερες πληροφορίες λαμβάνουμε, τόσο κλίνουμε προς το συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για τρομοκρατικό περιστατικό».

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο αρχηγός της αστυνομίας της Μαλαισίας, ο Mehrad και ο δεύτερος άντρας, ο οποίος επίσης ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο, είχαν εισέλθει παράνομα στη Μαλαισία στις 28 Φεβρουαρίου.

Επίσης έγινε γνωστό ότι Pouria Nour Mohmammad Mehrdad δεν είχε εμπλοκή με τρομοκρατική οργάνωση, ζητούσε άσυλο και επιθυμούσε να πάει στη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης:

Μαλαισία: Για ποιο λόγο άλλαξε πορεία το αεροσκάφος;

Αυτός είναι ο 19χρονος Ιρανός που ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο

Μαλαισία: «Πιθανότατα εντοπίσαμε το χαμένο αεροσκάφος»

Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι πιλότοι λίγο πριν μπουν στο μοιραίο Boeing