ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ: Ακόμα καλούν τα κινητά των επιβατών της χαμένης πτήσης

Θρίλερ: Ακόμα καλούν τα κινητά των επιβατών της χαμένης πτήσης

Απίστευτη καταγγελία από συγγενείς επιβατών του μοιραίου Boeing

Τη στιγμή που ο στρατός αναφέρει ότι μάλλον το ίχνος του αεροσκάφους βρέθηκε, η αγωνία των συγγενών συνεχίζεται.

9 οικογένειες ισχυρίζονται πως παίρνουν τηλέφωνα στα κινητά των δικών τους -που επέβαιναν στο αεροσκάφος- και εκείνα καλούν! Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail όχι μόνο κάποια από τα κινητά των επιβαινόντων καλούν, αλλά κάποιοι από αυτούς εμφανίζονται να είναι online στο κινεζικό facebook που ονομάζεται QQ.

Σύμφωνα με τους Straight Times της Σιγκαπούρης, αξιωματούχος της Malaysia Airlines επιβεβαίωσε ότι κι εκείνοι καλούν στα κινητά των μελών του πληρώματος και καλούν κανονικά.

Η Washington Post γράφει πως ένας συγγενής αγνοουμένου υποστηρίζει ότι ο γαμπρός του που αγνοείται, φαίνεται να είναι online στο QQ, ωστόσο τα μηνύματα που του έχει στείλει έχουν παραμείνει αναπάντητα, όπως και οι τηλεφωνικές κλήσεις που έχουν κάνει όλοι συγγενείς προς τους επιβαίνοντες.

Μάλιστα, οι συγγενείς των επιβατών ζητούν από τις Μαλαισιανές αρχές να μπορέσουν να εντοπίσουν από το GPS των τηλεφώνων τους συγγενείς τους.

Ωστόσο όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, όταν πατάς το πλήκτρο της κλήσης σε κάποια τηλέφωνα, ένας ήχος κλήσης ξεκινά αμέσως.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το τηλέφωνο που καλείς ακόμη χτυπά», ανέφερε αναλυτής ασύματων δικτύων, Τζεφ Κάγκαν στο NBC.

«Το δίκτυο αναζητά το τηλέφωνο. Πρώτα βασίζεται στο πού εντοπίστηκε τελευταία φορά και στη συνέχεια επεκτείνεται. Τότε αν το δίκτυο δεν βρει το τηλέφωνο, η κλήση τερματίζεται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν το τηλέφωνο που καλεί κάποιος βρίσκεται σε λειτουργία πτήσεις, ή είναι εκτός εμβέλειας ή έχει κατασταφεί, το δίκτυο μπορεί να χρειαστεί μερικά δευτερόλεπτα για να επιβεβαιωθεί ότι δεν είναι εφικτή η κλήση.

Διαβάστε επίσης:

Τα σενάρια συνωμοσίας γύρω από το χαμένο αεροπλάνο

Μαλαισία: Ιρανός και ο δεύτερος που ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο

Μαλαισία: Για ποιο λόγο άλλαξε πορεία το αεροσκάφος;

Interpol: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας