ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδίζουν ΝΑΤΟ και Καντάφι

Βομβαρδίζουν ΝΑΤΟ και Καντάφι
Έκτος ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Λιβύη με εκατέρωθεν καταγγελίες για βομβαρδισμούς πετρελαϊκών εγκαταστάσεων τόσο από το καθεστώς...

Έκτος ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Λιβύη με εκατέρωθεν καταγγελίες για βομβαρδισμούς πετρελαϊκών εγκαταστάσεων τόσο από το καθεστώς Καντάφι όσο και από τις συμμαχικές δυνάμεις.


Αντικαθεστωτικοί αντάρτες στην ανατολική Λιβύη υποστηρίζουν σήμερα ότι αεροσκάφη του ΝΑΤΟ τους πέρασαν για στρατιώτες του καθεστώτος και πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον τους.

Ιατρικές πηγές από την Ατζνταμπίγια δήλωσαν στο BBC ότι 13 αντικαθεστωτικοί μαχητές σκοτώθηκαν από την επίθεση ενάντια σε τεθωρακισμένο των εξεγερμένων.


Ο ανταποκριτής του BBC αναφέρθηκε σε χαώδεις σκηνές στα περίχωρα της Ατζνταμπίγια, με τους αντικαθεστωτικούς να υποχωρούν μετά τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ.


Η υποχώρηση των εξεγερμένων από την Ατζνταμπίγια είχε ξεκινήσει από χθες, λόγω των βομβαρδισμών από τις δυνάμεις του καθεστώτος.


Από την πλευρά του, το καθεστώς Καντάφι κατήγγειλε πως επλήγησαν από βρετανικά αεροσκάφη, οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή Σαρίρ, από τις σημαντικότερες της χώρας, με αποτέλεσμα την ανάφλεξη και την καταστροφή ενός κεντρικού αγωγού, που συνέδεε τις δεξαμενές με ένα από τα λιμάνια της Λιβύης στη Μεσόγειο θάλασσα.

«Τα βρετανικά αεροσκάφη επιτέθηκαν με πυραύλους και βόμβες κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο Σαρίρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρείς φύλακες του συγκροτήματος, ενώ τραυματίστηκαν και αρκετοί εργαζόμενοι», δήλωσε από την Τρίπολη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κχαλέντ Καίμ, στους εκπροσώπους του Τύπου.
Η παραγωγή στις πετρελαιοπηγές των περιοχών της ανατολικής Λιβύης, που ελέγχονται από τους εξεγερμένους, σταμάτησε αφότου οι πετρελαιοπηγές αυτές δέχθηκαν τις επιθέσεις των δυνάμεων της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσαν οι εξεγερμένοι.

Διαβάστε επίσης: Επιμένει ο Καντάφι παρά τις πιέσεις