ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρές μάχες στην Ατζαμπίγια

Σκληρές μάχες στην Ατζαμπίγια
Σφοδρές μάχες σημειώνονται για μια ακόμη μέρα, ανάμεσα στον στρατό του Καντάφι και τους εξεγερμένους της Λιβύης...

Σφοδρές μάχες σημειώνονται για μια ακόμη μέρα, ανάμεσα στον στρατό του Καντάφι και τους εξεγερμένους της Λιβύης.

Ο κυβερνητικός στρατός, σύμφωνα με το BBC έχει καταφέρει να κερδίσει έδαφος έναντι των ανταρτών, τους οποίους ανάγκασε σε οπισθοχώρηση στην πόλη Μπρέγκα.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σε δηλώσεις του τόνισε πως οι δυνάμεις του Καντάφι κατέρριψαν δύο ελικόπτερα των ανταρτών, τα οποία κινούνταν στη ζώνη απαγόρευσης του ΝΑΤΟ, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένονται στη Λιβύη μέλη της Αφρικανικής Ενωσης, Πάντως, οι ανταποκριτές του ειδησεογραφικού πρακτορείου κάνουν λόγο για συνεχόμενους πυροβολισμούς και εκρήξεις, ενώ αντάρτες τονίζουν πως άντρες του Καντάφι έχουν παρουσία μέσα στην Ατζαμπίγια, πόλη που αποτελεί προπύλαιο της Βεγγάζης.

Μάλιστα, εκεί υπάρχουν όπως τονίζεται πολλοί ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι φορούν πολιτικά, αλλά σκοτώνουν άντρες των εξεγερμένων.

Οι ανταποκρίσεις από τη Λιβύη εκθειάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο στρατός του Καντάφι καταφέρνει και αποκρούει τους εξεγερμένους, οι οποίοι προσπάθησαν να επιτεθούν από τη Μπρέγκα, ωστόσο οπισθοχώρησαν αμέσως.