ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία στις έρευνες για το αεροπλάνο στη Μαλαισία

Νέα στοιχεία στις έρευνες για το αεροπλάνο στη Μαλαισία

Συνεχίζονται οι έρευνες σε μια νέα ζώνη καθώς σύμφωνα με αξιόπιστα νέα στοιχεία εκτιμάται ότι το αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών ταξίδευε πιο γρήγορα προτού συντριβεί κάπου στον Ινδικό Ωκεανό

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία το αεροπλάνο ταξίδευε με υψηλότερη ταχύτητα με αποτέλεσμα να καταναλώσει περισσότερα καύσιμα, και έτσι εκτιμάται τώρα ότι κατέπεσε πιο κοντά από ότι αρχικά υπολόγιζαν οι ερευνητές.

Έτσι τα αεροπλάνα και τα πλοία που συμμετέχουν στις έρευνες από 6 συνολικά χώρες, ερευνούν τώρα μια περιοχή 1,100 χιλμ. βορειοανατολικά από το σημείο που έψαχναν τις τελευταίες ημέρες.

Η νέα περιοχή στην οποία επικεντρώνονται πια οι έρευνες είναι 319 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 1.850 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

satpicsskybox280314

[πηγή εικόνας: straitstimes]

Πέντε πλοία από την Κίνα και ένα από την Αυστραλία ερευνούν και πάλι τη νέα περιοχή από σήμερα, μετά από την αναστολή εχθές Πέμπτη των ερευνών λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Μάλιστα, λίγη ώρα έπειτα από την ανακοίνωση για τα νέα στοιχεία, Αυστραλός αξιωματούχος δήλωσε ότι αεροσκάφη βρίσκονται αυτή την ώρα στην περιοχή όπου έχουν επικεντρωθεί πλέον οι έρευνες, όπου το βάθος της θάλασσας είναι ανάμεσα στα 2.000 και τα 4.000 μέτρα.

''Οι νέες πληροφορίες βασίζονται στη διαρκή ανάλυση των στοιχείων από τα ραντάρ, προτού χαθεί η επαφή με το αεροπλάνο'', δήλωσε υπεύθυνος των Αυστραλιανών αρχών.

Εχθές, δορυφόρος από την Ταϊλάνδη εντόπισε περίπου 300 συντρίμμια, μεγέθους από δύο έως 15 μέτρα, να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό, σε απόσταση 2.700 χλμ. ανοικτά του Περθ στην Αυστραλία.

"Ωστόσο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, δεν τολμάμε να επιβεβαιώσουμε, ότι είναι συντρίμμια του αεροσκάφους", πρόσθεσε ταϊλανδός αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι συντρίμμια του αεροσκάφους»

Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς των επιβατών