ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι συντρίμμια του αεροσκάφους»

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι συντρίμμια του αεροσκάφους»

Περί τα 300 συντρίμμια εντοπίστηκαν από ταϊλανδικό δορυφόρο σε περιοχή που διεξάγεται η έρευνα για την πτήση ΜΗ370 στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά του Περθ στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η δημόσια υπηρεσία δορυφόρων της Ταϊλάνδης (GISTDA).


"Ένας ταϊλανδικός δορυφόρος εντόπισε περί τα 300 αντικείμενα, μεγέθους από δύο έως 15 μέτρα, να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό", σε απόσταση 2.700 χλμ. ανοικτά του Περθ, δήλωσε ο 'Ανοντ Σνίντβονγκς, εκτελεστικός διευθυντής της GISTDA.

"Ωστόσο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, δεν τολμάμε να επιβεβαιώσουμε, ότι είναι συντρίμμια του αεροσκάφους", πρόσθεσε ο ταϊλανδός αξιωματούχος.

Οι δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν την Τρίτη δεν μπόρεσαν να αναλυθούν παρά χθες, διευκρίνισε η υπηρεσία προσθέτοντας ότι η πληροφορία διαβιβάσθηκε στη Μαλαισία.

Τα αντικείμενα αυτά είναι διασκορπισμένα σε περιοχή πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, 2.700 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ, 200 χλμ. από την περιοχή που επισημάνθηκε από το γαλλικό δορυφόρο, σύμφωνα με την ταϊλανδική υπηρεσία.

Οι εικόνες του γαλλικού δορυφόρου είχαν εντοπίσει την παρουσία 122 επιπλεόντων αντικειμένων σε μια περίμετρο 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, εντός της περιοχής των επιχειρήσεων που καθορίστηκε από τις εμπλεκόμενες στις έρευνες χώρες.

Καταιγίδες και σφοδροί άνεμοι οδήγησαν πάντως σήμερα στη διακοπή των ερευνών για το Boeing 777 της Malaysia Airlines στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

«Δεν συνέτριψε ο πατέρας μου το αεροπλάνο»

Τη σιωπή του σπάει το πρώτο μέλος της οικογένειας του πιλότου του μοιραίου Boeing που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 08 Μαρτίου, λίγες ώρες μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και είχε προορισμό το Πεκίνο.

eae68ce445a0ad16ea90f92507550cd6 XL

Ο γιος του πιλότου Ζάχαρι Αχμαντ Σαχ, απαντά σε όλες τις φήμες και τις κατηγορίες προς το πρόσωπο του πατέρα του, ενώ αναφέρει πως δεν πιστεύει καν το σενάριο ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου είναι νεκροί μέχρι να δει πειστήρια και «φυσικές αποδείξεις».
Φυσικά, αρνείται τις κατηγορίες πως ο 59χρονος πατέρας του σκοπίμως συνέτριψε το αεροπλάνο στον Ινδικό Ωκεανό.

Μιλώντας στους New Straits Times, o 26χρονος γιος του πιλότου τόνισε ότι από την ημέρα που εξαφανίστηκε το μοιραίο boeing διαβάσε οτιδήποτε γράφεται για την πτήση ΜΗ370, αλλά και για τον πατέρα του. Ακόμη και τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν με επίκεντρο τον κάπτεν Ζαχρί.

Γνωρίζω τις θεωρίες που θέλουν τον πατέρα μου να ήταν φανατισμένος πολιτικά και ότι θα μπορούσε να είχε καταλάβει το boeing, είπε, απορρίπτοντας της, παράλληλα κατηγορηματικά. «Αγνοώ τις θεωρίες. Γνωρίζω πολύ καλά τι άνθρωπος ήταν ο πατέρας μου», είπε.«Μπορεί να μην ήμασταν πολύ κοντά, καθώς ταξίδευε πάρα πολύ. Αλλά εγώ τον καταλαβαίνω», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς των επιβατών