ΚΟΣΜΟΣ

Στελέχη της Χεζμπολάχ συλλαμβάνουν διαδηλωτές στη Συρία

Στελέχη της Χεζμπολάχ συλλαμβάνουν διαδηλωτές στη Συρία
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Λιβάνου κ. Χαρίρι επισκέπτεται την Αίγυπτο προκειμένου να έχει συνομιλίες με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Ο..

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Λιβάνου κ. Χαρίρι επισκέπτεται την Αίγυπτο προκειμένου να έχει συνομιλίες με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Ο κ. Χαρίρι σε δηλώσεις του κατηγόρησε την ύπουλη δράση του Ιράν στο Μπαχρέι, το Κουβέιτ και το Λίβανο.


Μάλιστα αναφερόμενος στην Συρία υπογράμμισε ότι η Χεζμπολάχ δρα υπέρ του καθεστώτος Ασάντ με όλους τους τρόπους. Υπάρχουν καταγγελίες από τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας ότι τους συλλαμβάνουν άνδρες της Χεζμπολάχ που έχουν έρθει από το Λίβανο και συνεργάζονται με τα παραστρατιωτικά σώματα της οικογένειας Ασάντ που λέγονται “Σαμπίχα”.


Σύμφωνα με καταγγελίες οι “Σαμπίχα” είναι αυτοί που άνοιξαν πυρ εναντίων των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότεροι από 25 νεκροί στην περασμένη προσευχή της Παρασκευής.


Υπενθυμίζουμε ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ στο Λίβανο σπούδασε την ισλαμική θεολογία στα πανεπιστήμια του Ιράκ και του Ιράν . Οι Ιμάμηδες της Συρίας τον έβαλαν στις μυστικές υπηρεσίες της συριακής Αμάλ. Το 1983 ιδρύθηκε η Χεζμπολάχ με χρήματα που έδωσε το ιρανικό ιερατείο στους σιίτες του Λιβάνου. Ο Νασράλα έφυγε από την συριακή Αμάλ και αναρριχήθηκε πολύ γρήγορα στην ηγεσία της Χεσμπολάχ. Μετά το θάνατο του ηγέτη της Χεσμπλάχ, Μουσάουι, ανέλαβε την αρχηγία το 1991.

Πηγή: newscode.gr