ΚΟΣΜΟΣ

Πιστόριους: Η Ρίβα πέθανε στα χέρια μου

Πιστόριους: Η Ρίβα πέθανε στα χέρια μου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου επέστρεψε σήμερα ο Όσκαρ Πιστόριους, μετά τη χθεσινή διακοπή της δίκης, προκειμένου να εξηγήσει τους δικαστές τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της πρώην συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.


Ο παραολυμιονίκης αθλητής ξεκίνησε την τρίτη ημέρα της κατάθεσής του από το σημείο που είχε διακοπεί την Τρίτη, δηλαδή από τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι το 29χρονο μοντέλο κείτονταν νεκρό στο μπάνιο του σπιτιού του.

Κάνοντας βαθιές παύσεις και προσπάθεια να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του, ο Πιστόριους περιέγραψε στους δικαστές τις κινήσεις του, τα τηλεφωνήματά του στις πρώτες βοήθειες και στην ασφάλεια του κτιριακού συγκροτήματος.

«Ένιωσα αβοήθητος», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος, ο οποίος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό και τις απέλπιδες προσπάθειες που έκανε να επαναφέρει στη ζωή τη Στέενκαμπ και να σταματήσει την αιμορραγία της.

«Η Ρίβα πέθανε ενώ την κρατούσα, πριν φτάσει το ασθενοφόρο. Γνώριζα επομένως ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε γι' αυτήν», υπογράμμισε.

Την Δευτέρα, μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως μετά την τραγωδία, ο Blade Runner, όπως είναι το παρατσούκλι του, είχε ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς της πρώην συντρόφου του «Προσπαθούσα μόνο να προστατεύσω τη Ρίβα. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι όταν πήγε να κοιμηθεί εκείνη τη νύχτα ένιωθε ότι την αγαπούσα». Η κατάθεσή του διεκόπη, με εντολή του προέδρου του δικαστηρίου, όταν ο Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα ενώ περιέγραφε τα γεγονότα αμέσως μετά τους πυροβολισμούς που στοίχησαν τη ζωή στο πανέμορφο μοντέλο και απόφοιτη νομικής, Στέενκαμπ.

Η δίκη, που άρχισε στις 3 Μαρτίου αναμένεται να συνεχιστεί έως τα μέσα Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πιστόριους