ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: «Το 2015 θα αυξήσουμε τις συντάξεις»

Ρέντσι: «Το 2015 θα αυξήσουμε τις συντάξεις»

"Το 2015 η κυβέρνησή μου θα προχωρήσει σε αυξήσεις των συντάξεων που δεν ξεπερνούν τα χίλια ευρώ", υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε σημερινή ομιλία του στο Τορίνο.



Κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, στην βορειοδυτική Ιταλία ενόψει των Ευρωεκλογών, ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι «η αριστερά που δεν αλλάζει μετατρέπεται σε δεξιά και χάνει την αξιοπιστία της προοδευτικής της ταυτότητας».

«Στόχος μας είναι να πάμε στην Ευρώπη για να αλλάξουμε την Ευρώπη αυτή των τεχνοκρατών και των τραπεζών, για να μπορέσει να μετατραπεί σε μια Ευρώπη των οικογενειών», υπογράμμισε παράλληλα ο 39χρονος επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θέλησε να αναφερθεί και στην απόφασή του να μειώσει το όριο των ετήσιων αποδοχών των μάνατζερ του δημοσίου στις 238.000 ευρώ. «Ζητάμε μια θυσία από τους μάνατζερ, δεν πρόκειται για τιμωρία. Είναι απαράδεκτο να έχουν αυξηθεί, οι μισθοί αυτοί, κατά 170%. Εγώ νόμιζα ότι θα δεχόμουν κριτικές για το ακριβώς αντίθετο, για ότι το ετήσιο όριο που ορίσαμε θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ υψηλό», τόνισε ο Ματέο Ρέντσι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς υπογράμμισε ότι «ελπίζει να ξαναγίνει της μόδας και η δουλειά του αγρότη, διότι η τηλεόραση μεταδίδει εκπομπές που ασχολούνται με τα πάντα- αρχίζοντας από την μαγειρική- εκτός από την γεωργία».

«Στο θέμα αυτό θα είναι αφιερωμένο και μεγάλο μέρος της διεθνούς έκθεσης του Μιλάνου, η Expo 2015», κατέληξε ο Ρέντσι.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Διασώθηκαν 6.500 λαθρομετανάστες σε 4 μέρες!